Sport 15.10.2018.

IVANA ŠPANOVIĆ U BANJALUCI: Ne odustajte, snovi mogu da postanu realnost

ČITANJE: 2 minute

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović poručila je mladim atletičarima i atletičarkama iz Republike Srpske da ne postoje preveliki snovi i da se uz naporan rad mogu postići uspješni rezultati.

Osvajačica bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, koja se danas na Gradskom stadionu u Banjaluci družila sa atletičarima iz Banjaluke, Prnjavora…, ali i fudbalerima Borca, otkrila je da je dugo razmišljala šta da kaže djeci u RS.

“Velika mi je čast što sam u Banjaluci, iako nije za pohvalu što sam tek prvi put ovde. Naporno radite i ne odustajte ako rezultati ne budu onakvi kakve ste očekivali. Ova medalja s Igara u Riju je potvrda da snovi mogu da postanu realnost. Želim da dođem ponovo u Banjaluku i da upoznam nekoga od vas kao osvajača olimpijske medalje”, rekla je Španovićeva.

Jedno od najvažnijih takmičenja koja je očekuju narednih godina su Olimpijske igre u Tokiju.

“Spremam se da pozlatim ovu bronzu na sledećim Igrama, koje će biti održane 2020. Uvek imam visoke ambicije, spremaću se posebno za to takmičenje i nadam se uspehu. Kad radite nešto što volite, ništa nije teško”, istakla je Španovićeva.

Dodala je da je svaka medalja vrijedna bez obzira na sjaj, da svaki uspjeh proslavlja, a da iz neuspjeha pokušava da izvuče pouke.

Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS, istakao je zadovoljstvo što je svjetska i evropska šampionka u Banjaluci.

“Srećan sam što se Ivana odazvala pozivu predsjednika RS Milorada Dodika i došla u Banjaluku da se druži za djecom. Takođe, nadam se da će sljedeći put kada bude dolazila tribine biti pune i da će Ivana doći kao takmičarka”, istakao je Jaćimović.

Radislavka Račić, trener u AK Banjaluka, rekla je da Ivana Španović, kao i brojni srpski sportisti, doživljava Banjaluku kao svoj grad te da će iskoristiti ovu priliku da se napravi dodatni pritisak da Banjaluka dobije kvalitetno takmičenje, Balkanijadu ili jak miting, na kojem bi Ivana mogla da nastupi. Takođe, očekuje se da posjeta Španovićeve doprinese popularizaciji atletike. Za srpsku olimpijku danas će prijem organizovati predsjednik RS Milorad Dodik.

(Nezavisne)

Oznake: Milorad Dodik