Vijesti 24.04.2017.

Ivanić: Budućnost Srpske je u najboljim studentima

ČITANJE: 2 minute

Budućnost ovog društva i Republike Srpske je u najboljim studentima, zbog čega im treba dati šansu, poručio je danas u Banjaluci predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nakon prijema za najbolje visokoškolce završnih godina svih fakulteta banjalučkog Univerziteta.

Ivanić je istakao da je na sastanku u svom kabinetu u Banjaluci čuo kvalitetne prijedloge i sugestije studenata, kao i njihove poglede na probleme sa kojima se Srpska suočava.
“Ovo je bio više nego koristan sastanak, a ohrabrila me je činjenica da je i Univerizitet u Banjaluci obezbijedio ovim studentima da obave godinu staža na svojim fakultetima, što je pozitivan iskorak”, istakao je Ivanić, koji se danas sastao sa ukupno 17 studenata.

Govoreći o problemu odlaska mladih, Ivanić je rekao da vlast ima obavezu da studentima i omladini stvara bolje uslove, ali da je na njima da se bore za svoje interese.

“Da bi mladi ostali, cijelo društvo mora da napreduje. Da bi se to desilo, velike teme treba ostaviti po strani, a više pričati o zapošljavanju, radnim mjestima, investicijama, boljem ambijentu i pozitivnim stvarima”, naglasio je Ivanić.

On je najavio da će se ove sedmice sastati i sa grupom najboljih studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Banjaluci Strajin Posavljak je rekao da su studenti, uz dobre strane studiranja, Ivaniću ukazali i na određene probleme koje bi u narednom periodu trebalo da rješavaju Univerzitet i zvanična vlast.

Student završne godine Ekonomskog fakulteta u Banjaluci Jelica Rastoka je navela nakon prijema da joj prisustvo 16 kolega daje signal da se u Srpskoj može očekivati bolja budućnost.

“Posebno su mi se dopale riječi gospodina Ivanića o tome da, ako idemo negdje vani, uzmemo taj dio svijeta i donesemo ga ovdje kako bismo nešto postigli. Svidjelo mi se i to što je rekao da se ne trebamo miriti sa prosječnošću”, rekla je Rastoka.

(Glas Srpske)

Oznake: Mladen Ivanić