Politika 20.04.2021.

Ivanić: Dodik i Izetbegović su se dogovorili da pričaju o ratu

ČITANJE: 1 minuta

Večeras u BiH neće zanoćiti ni 2,5 miliona stanovnika, a u Srpskoj ima manje od 900.000 ljudi i to je strašno, ali političari na vlasti se ne bave time, poručio je počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić.

Umjesto da se bave stvarnim problemima, nezaposlenošću, nestašicom vakcina usred pandemije i masovnim odlaskom stanovništva, Milorad Dodik i Bakir Izetbegović pričaju o ratu ili mirnom razlazu, a to je čista predizborna priča – rekao je Ivanić za televiziju Aldžazira Balkans.

On je istakao da su strašne Izetbegovićeve izjave o “genocidašima”, ali i da sva ta priča o ratu ili mirnom razlazu u BiH nemaju nikakvog osnova.

– Niti Dodik ima partnere za mirni razlaz, niti Izetbegović ima partnere za rat. Samo čekam kad će se u ovu priču, koja je isključivo u funkciji predizborne kampanje, uključiti Dragan Čović sa njegovom pričom o ugroženosti Hrvata u BiH. Niko me ne može ubijediti da se Izetbegović, Dodik i Čović nisu dogovorili da plasiraju ovakve priče – naveo je Ivanić.

On je dodao da je i cijela priča o “non pejperu” vjerovatno “kreirana od strane domaćih političkih faktora”.

– Oni ne znaju ništa drugo nego da plasiraju ovakve priče i da se nemilice zadužuju, po principu “drži vodu, dok majstori odu”, odnosno da novca ima dok su oni na vlasti, a uopšte ih ne zanima ko će i kako te dugove sutra vraćati – rekao je Ivanić.

On je zaključio da postoji “realna šansa” da opozicija u RS pobijedi na opštim izborima 2022. godine i da bi to mogao biti kraj dugogodišnjoj vladavini SNSD-a i Milorada Dodika.

(E.M)

Oznake: Mladen Ivanić