Politika 26.02.2019.

IVANIĆ: Nije lako danas biti Draško Stanivuković

ČITANJE: 2 minute

Počasni predsjednik Partije demokratskog progresa i bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić rekao je za N1 da je u javnim nastupima aktuelnog predsjedavajućeg državnog Predsjedništva Milorada Dodika, primijetio određene promjene u posljednje vrijeme. 

Prema njegovom mišljenju, do promjena u javnim nastupima svih članova Predsjedništva došlo je nakon nedavne posjete Briselu.

– Članovi Predsjedništva su nakon te posjete smanjili tenzije u javnim nastupima. To se posebno vidi kod gospodina Dodika, nema više priče o zastavama i video linkovima. Oni su se značajno promijenili, ali jednim dijelom je to bio formalan sastanak. Imalo je svojih pozitivnih elemenata i ne bih tom sastanku davao nikakav poseban značaj – ispričao je on.

Nakon završetka mandata u Predsjedništvu, Ivanić se nije vratio na staro radno mjesto – mjesto profesora na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci.

– Nisam nezaposlen, imam agnažman, ali na Univerzitet se nisam vratio, ali dobro, izdržaće se sve pa i to. Ne živimo u uređenom sistemu i naravno da postoje privilegovane strukture koje mogu da rade šta hoće. Ko god nije u vladajućoj strukturi ima zaista ogromne probleme i mislim da to pokazuje svu poremećenost ovog društva –  rekao je Ivanić.

Govorio je i o Drašku Stanivukoviću, narodnom poslaniku iz PDP-a. Kako je rekao, njegov stil je osebujan i pripada mladim ljudima.

– On ima moju punu podršku i kad god je na njega vršen pretjerani pritisak ja sam stajao iza njega. Naravno, taj stil kojim on to čini je osebujan i pripada mladim ljudima, mladi ljudi nose u sebi tu neku snagu i volju, želju da se stvari mijenjaju – rekao je Ivanić.

Dodaje da ogromna energija koju on ima zaslužuje punu podršku.

– Draško ima moju podršku. Mislim da ima zaista vrlo dobre, temeljne vrijednosne sisteme. Istinski je posvećen demokratiji. Nije lako danas biti Draško Stanivuković, ali to je jedna bitka koju on vodi jer nije normalno da se mi naviknemo da policijski inspektor danas prijeti i to ljudima koji su došli da prijave krivično djelo – rekao je  Ivanić.

(N1)