Politika 18.02.2016.

Ivanić poručio Dodiku: Našeg poraza nema niti će ga biti

ČITANJE: 2 minute
ivanic
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić u razgovoru za N1 prokomentarisao je verbalni rat između vlasti i opozicije u Republici Srpskoj kao i posljednje izjave predsjednika Milorada Dodika.

-Mislim da se to dešava zbog bahatosti vlasti u Banjaluci, prije svega Milorada Dodika lično. Na šta smo se mi navikli, koje riječi predsjednik RS govori, u svakoj normalnoj zemlji ne bi bilo potrebno ništa više nego da više nikada ne bude predsjednik. Kod nas se to emituje po tri puta – uvrede, posebno prijetnje rječnikom koji je najniži mogući. Sve to što se događa posljedica je straha SNSD-a. Taj strah od gubitka vlasti proizvodi takvu nervozu da je onda u njoj sve moguće. Mi jednostavno nemamo izbora. Mi moramo odgovarati na njihove optužbe i mi ćemo u vremenu koje je pred nama nastaviti odgovarati jer bi se sve drugo tumačilo kao naš poraz, a našeg poraza nema niti će ga biti – kazao je Ivanić te se osvrnuo na optužbe Milorada Dodika koje su sve učestalije prema Savezu za promjene.

-Sa optužbama praktično živim otkako sam pobijedio na izborima i, iskreno, navikao sam se i uopšte me to više ne uzbuđuje. Trudim se da moj rječnik bude primjeren meni kao osobi. Mislim da je i društvo poprilično podijeljeno tako da će ta politička bitka trajati. Da li će ona imati dublje reperkusije, ipak ne vjerujem. Mislim da su ljudi dovoljno zreli i da na tu retoriku neće više da padnu- poručio je Ivanić.

Ivanić smatra da će stranke u Savezu za promjene napraviti bolji rezultat na izborima ove godine u odnosu na protekle izbore i dodao da ne vidi nijednu stvar kojom bi se vlast mogla pohvaliti da bi građani zbog toga trebali za nju glasati.

-Tu mislim na vlast u Banjaluci i očekujem da će naš ukupni rezultat biti bolji, ne spektakularno bolji, ali ipak bolji od onih sa opštih izbora- uvjeren je Ivanić. Na pitanje da prokomentariše današnji sastanak visokog predstavnika u BiH Valentina Incka i predsjednika RS Milorada Dodika, Ivanić je rekao da se trebaju sastajati.

-Mislim da je to dobro i da od toga ne može biti štete. Ja inače mislim da međunarodne institucije treba da komuniciraju i meni je drago da je i Dodik imao priliku da razgovara sa Inckom- kazao je Ivanić.

(N1)

Oznake: Mladen Ivanić