Vijesti 31.03.2018.

IVANIĆ: Vojna vježba na Manjači neće biti sa NATO-om

ČITANJE: 1 minuta

Na Manjači neće biti vojna vježba sa NATO-om već sa Nacionalnom gardom Merilenda, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić te garantovao da neće biti bojevog gađanja i osiromašenog uranijuma.

Ivanić je rekao da u ovom slučaju avioni neće moći da se koriste ako nema saglasnosti civilnih institucija.

Kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona, Ivanić smatra da kompromis u ovom slučaju praktično ne postoji, te da je u pitanju koncepcijsko neslaganje Hrvata i Bošnjaka.

“Zato nisam za to da se mi previše uplićemo. Treba samo da pratimo i da se borimo da promjene Izbornog zakona obezbijede popupnjavanje Kluba Srba u Federaciji BiH i da Srbi iz Mostara dobiju mogućnost da imaju svog odbornika u gradu”, rekao je Ivanić za “EuroBlic”.

Odgovarajući na pitanje da li se BiH u OEBS-u pridružila izjavi EU protiv Rusije, Ivanić je objasnio da je ambasador BiH glasao za tu rezoluciju u kojoj nema nikakve osude Rusije, već se govori o mogućnosti da je nešto učinjeno, ali da za to nije imao saglasnost ni ministra inostranih poslova ni Predsjedništva BiH.

“BiH neće donositi odluke o bilo kakvom sankcionisanju, nama to ne pada na pamet, jer Rusiju smatramo prijateljskom zemljom. Od nas to u suštini niko ne može tražiti”, istakao je Ivanić.

(Srna)

Oznake: Mladen Ivanić