Ivanović uskoro na slobodi?

marko djuric

marko djuric

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zatražio je da lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću bude pružena prilika da na način jednak svima bude tretiran pred zakonom i dodao da bi 26. avgusta Ivanović trebalo da se nađe na slobodi.

Đurić, koji je juče razgovarao sa šefom UNMIK-a Faridom Zarifom, rekao je da bi Ivanović po svim pravilima i ljudskog i političkog i pravnog djelovanja trebalo da se nađe na slobodi, ukoliko sud, koji je nadležan da o tome odlučuje, ne odluči drugačije.

– Iskreno očekujemo da će biti doneta odluka u skladu sa zakonom, pravom i pravdom- rekao je Đurić  i zatražio da Ivanović bude pušten.

– Ukazali smo na krajnje nehuman tretman Olivera Ivanovića- prenio je Đurić, podsjetivši da Ivanovićevoj porodici, svešteniku, ni ljekarima iz Beograda nije dozvoljeno da ga obiđu i pomognu u njegovom liječenju.

Đurić je naglasio da to nije u skladu sa standardima 21. vijeka i da Ivanovićevo zadržavanje nije osnovano, jer su svi svjedoci saslušani i nema nijednog elementa koji ukazuje na njegovu odgovornost.

– Svi koji dobro poznaju situaciju na Kosovu i Metohiji, u Kosovskoj Mitrovici u prethodnih 15 godina, dobro znaju da je Ivanović, što se tiče njegove politike, bezmalo kosovski Gandi i da nikada ni delima, ni rečima, nije zagovarao ili sprovodio nasilnu politiku- zaključio je Đurić.

 

Maja Jovanović (DNS) novi načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj u banjalučkoj Gradskoj upravi

Na današnjoj redovnoj 38. sjednici Skupštine grada Banja Luka Maja Jovanović imenovana je za novog načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, a nakon što je položila svečanu zakletvu završeno je zadnje skupštinsko zasjedanje ove godine. „Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i želim da zajedničkim snagama u našem gradu poboljšamo kvalitet života svih

Kakvo vrijeme očekuje Banjalučane u novogodišnjoj noći?

Građani najvećeg grada Srpske se uveliko spremaju za novogodišnju noć, a pored zabave koju obećavaju mnogobrojni banjalučki restorani i kafići, sugrađani, ali i gosti, u najveselijoj noći u godini mogu uživati i na otvorenom, to jeste na Trgu Krajine, gdje su najavljeni koncerti poznatih grupa i pjevača.

Budžet Banjaluke 150 miliona KM

Prijedlog budžeta grada za 2020. godinu iznosi 150 miliona KM, od čega će 33 miliona KM biti izdvojena za kapitalne investicije, rečeno je danas na sjednici Skupštine grada, posljednjoj sjednici ove godine, a pred odbornicima je bio dnevni red od 78 tačaka.

DOPIS: 40 funkcionera DNS-a traži da ministar bude Rodić, Pavić ne odustaje od Aćimovića

Grupa članova Predsjedništva i Glavnog odbora DNS, predsjednika opštinskih odbora, članova organizacije mladih i organizacije žena ove stranke, planiraju da pošalju dopis predsjedniku stranke Marku Paviću, u kojem će zatražiti da povuče kandidaturu Draška Aćimovića za ministra u Savjetu ministara BiH. U dopisu, koji je u posjedu Srpskainfo, a potpisalo ga je više od 40

TENISKO ČUDO IZ GRADIŠKE: Tea Kovačević (9) pobijedila na turniru u Majamiju, najbolja među 2.000 juniora

Devetogodišnja Tea Kovačević iz Gradiške pobjednik je prestižnog i najkvalitetnijeg svjetskog teniskog turnira za mlađe juniore u Majamiju, na Floridi. Ona je sinoć, kako javlja njen trener i otac Marko Kovačević, u finalu savladala vršnjakinju iz Rumunije Jasminu Marie Stroe rezultatom 2:0, u setovima 6:0, 6:0. Za četiri dana izvanredna Tea je ostvarila pet ubjedljivih

U Banjaluci i Brčkom oduzete cigarete i duvan vrijedni 60.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli 7.350 paklica cigareta i 166 kilograma duvana na tržnici u Banjaluci i na području Brčko distrikta, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 60.000 KM, saopšteno je iz UIO BiH.