Politika 18.08.2015.

Ivanović uskoro na slobodi?

ČITANJE: 1 minuta

marko djuric

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zatražio je da lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću bude pružena prilika da na način jednak svima bude tretiran pred zakonom i dodao da bi 26. avgusta Ivanović trebalo da se nađe na slobodi.

Đurić, koji je juče razgovarao sa šefom UNMIK-a Faridom Zarifom, rekao je da bi Ivanović po svim pravilima i ljudskog i političkog i pravnog djelovanja trebalo da se nađe na slobodi, ukoliko sud, koji je nadležan da o tome odlučuje, ne odluči drugačije.

– Iskreno očekujemo da će biti doneta odluka u skladu sa zakonom, pravom i pravdom- rekao je Đurić  i zatražio da Ivanović bude pušten.

– Ukazali smo na krajnje nehuman tretman Olivera Ivanovića- prenio je Đurić, podsjetivši da Ivanovićevoj porodici, svešteniku, ni ljekarima iz Beograda nije dozvoljeno da ga obiđu i pomognu u njegovom liječenju.

Đurić je naglasio da to nije u skladu sa standardima 21. vijeka i da Ivanovićevo zadržavanje nije osnovano, jer su svi svjedoci saslušani i nema nijednog elementa koji ukazuje na njegovu odgovornost.

– Svi koji dobro poznaju situaciju na Kosovu i Metohiji, u Kosovskoj Mitrovici u prethodnih 15 godina, dobro znaju da je Ivanović, što se tiče njegove politike, bezmalo kosovski Gandi i da nikada ni delima, ni rečima, nije zagovarao ili sprovodio nasilnu politiku- zaključio je Đurić.