Sport 05.01.2016.

Ivanovićeva eliminisana u prvom kolu Oklenda od 122. teniserke svijeta

ČITANJE: 1 minuta
ana ivanovic
Ana Ivanović šokirala je svoje fanove izgubivši od Neomi Broudi, rezultatom 5:7, 4:6 u prvom kolu turnira u novozelandskom Oklandu.

Eliminacija Ivanovićeve ne bi bila toliko čudna da se ne radi o 122. teniserki svijeta, odnosno 25-godišnjoj Britanki koja je za čak 106 pozicija lošije plasirana od Ivanovićeve.

Neomi je javnosti poznata po burnom noćnom životu, raskalašenom ponašanju, ali ne i dobrim teniskim rezultatima.

Bila je predmet mnogih teniskih diskusija kada je sa drugom iz britanske škole tenisa, Dejvidom Rajsom,  2007. godine na društvenim mrežama objavljivala raskalašne fotografije sa žurki na kojima je propagirala prekomjernu upotrebu alkohola i buran noćni život.

Nacionalni savez ih je tada oboje suspendovao zbog “neprofesionalnog ponašanja” i “manjka discipline”, a ukinute su im i stipendije, kao i plaćeni treneri.

Sve u svemu, Ana na Novom Zelandu neće ponoviti uspjeh od prije dvije godine kada je osvojila titulu.

Od samog početka Broudi je bila ta koja je diktirala ritam, povela je sa 2:0, imala šansu za novi brejk, a čak i kada je Ivanovićeva preokrenula na 4:5, umjela je da uzvrati. I to kako – osvojila je tri gema u nizu, time i prvi set.

U drugom nije bilo brejkova, iako su obe teniserke na samom početku te dionice imale po jednu šansu. Ipak, kada je bilo najvažnije, Naomi Broudi je uspjela da nadigra Anu: Ivanovićeva je servirala za produžetak meča, gubila je u tom trenutku sa 5:4, no njena suparnica je povela sa 15:40. Iako je srpska teniserka spasila obe meč lopte, nije i treću, pa je turnir u Oklandu počeo, te na kraju i završio velikim iznenađenjem.

(Blic)