Politika 22.09.2021.

IVIĆ (DNS): Imena zajedničkih kandidata opozicije krajem ove ili početkom iduće godine

ČITANJE: 1 minuta

Šef kluba poslanika Demokratskog narodnog saveza (DNS) u Narodnoj skupštini RS, Duško Ivić, tvrdi da nije tačno da imenovanje zajedničkih kandidata opozicije za predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH kasni zbog nerealnih ambicija i ličnih sujeta.

– Nigdje nije zapelo oko prijedloga zajedničkih kandidata za predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH. Samo smo se dogovorili da ne izlazimo s imenima kandidata do kraja ove ili početka sljedeće godine. Trenutno razgovaramo o modalitetima zajedničkog nastupa opozicije na izborima, kao i priključivanja ostalih političkih partija opozicionom bloku. To ćemo definisati na zajedničkom sastanku kome je domaćin DNS u Prijedoru krajem ovog mjeseca – rekao je Ivić za portal Moja Hercegovina.

On se izjasnio i o procjenama da DNS, kao treća stranka po veličini u opozicionom bloku, računa na poziciju premijera RS, ukoliko opozicija pobijedi na izborima sljedeće godine.

– Već sam rekao da o kandidatima još nismo razgovarali, niti o tome koja će stranka dati kog kandidata. DNS je na stanovištu da postoje tri pozicije oko kojih se stranke trebaju usaglašavati, a to su predsjednik Vlade, predsjednik Srpske i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske. Smatramo da ove tri stranke treba da se usaglase oko te tri zajedničke pozicije i da izađu u javnost s imenima do kraja ove ili početkom sljedeće godine. To je pred nama i tek ćemo se usaglašavati – zaključio je Ivić.

(SB)

Oznake: DNS