Politika 17.08.2020.

Ivić: Stanivuković slagao mještane Potkozarja i Šimića

ČITANJE: 2 minute

Draško Stanivuković obmanuo je mještane Potkozarja i Šimića, iznoseći lažne tvrdnje o tome da je, kao, zalužan za asfaltiranje puta u ovim selima, izjavio je Đurađ Ivić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Poktozarje.

U reagovanju na Stanivukovićeve tvrdnje da je „njegova borba dovela do asfaltiranja puta u ovim selima“, Ivić tvrdi da se radi o grubom obmanjivanju mještana i da Stanivuković nema apsolutno nikakve veze sa ovim projektom.

– U pokušaju da se okiti tuđim perjem, Stanivuković ponovo obmanjuje birače, ovaj put one u Potkozarju i Šimićima. Kao što je 2018. godine lagao po gradu, obećavajući da nikad neće u skupštinu, a samo radi glasova, tako sada, po istom receptu, obmanjuje i stanovnike brojnih banjalučkih sela. Odgovorno tvrdim, a to može da posvjedoči svaki stanovnik ovih sela, Stanivuković nema apsolutno nikakve veze sa asfaltiranjem ovih pravaca – kaže Ivić.

On je naglasio da su ovi putevi asfaltirani na zahtjev mještana i Savjeta mjesne zajednice, a projekat je izvelo javno preduzeće „Putevi RS“. Prema njegovim riječima, Stanivuković je još prije pet mjeseci saznao da će put biti asfaltiran,
zbog čega je tada, po prvi put došao u njihovo selo.

– Dok nije izrazio ambiciju sada postane gradonačelnik, nije ni znao da postoje ova naša sela, a prvi i jedini put bio je prije pet mjeseci kad je došao ovdje samo kako bi ga snimile kamere kako, tobože, vodi brigu o mještanima. On se, naprosto, služe svim i svačim da bi obezbjedio koji glas, a o njegovoj ozbiljnosti najbolje govori to što je prije pet mjeseci, kad je prvi put bio u Potkozarju, tvrdio da mještani nemaju vodu, a ja sam ga opmenuo da ne iznosi laži jer je upravo u tom trenutku stajao na vodovodnom šahtu – ističe Ivić.