Sport 10.08.2020.

IVIČIĆ O PRVENSTVU BIH: Atletičari i treneri “Borca” nastavili sa odličnim rezultatima

ČITANJE: 1 minuta

Duško Ivičić, predsjednik Atletskog kluba Borac, istakao je zadovoljstvo što je banjalučki klub bio najuspješniji na seniorskom Prvenstvu BiH u Zenici.

Borac je protekli vikend osvojio osam zlatnih medalja, šest srebrnih i sedam bronzanih, pišu Nezavisne.

Nikolija Stanivuković bila najuspješniji pojedinac Prvenstva sa četiri zlatne medalje (skok uvis, dalj, troskok i 100 metara sa preponama) i bronzom u štafeti 4×100 metara. Iz Borca su saopštili da su do titule još došli i Slađana Jagodić u skoku s motkom (2,56 novi rekord BiH), Luka Ivičić, takođe, u skoku s motkom, Sait Huseinbašić u skoku u dalj i Vojislav Grubiša u bacanju diska. Srebrne medalje osvojili su Jovan Rosić (800 metara), Aleksandar Novaković (bacanje kugle i diska), Tijana Gligić (5000 metara), Aleksandra Vidović (bacanje koplja) i Slađana Jagodić (skok uvis), dok su bronzana odličja osvojili Luka Ivičić (bacanje koplja), Anja Erceg (skok s motkom), Slađana Jagodić (100 metara s preponama i troskok), Vojislav Grubiša (bacanje kugle) i muška i ženska štafeta 4×100 metara.

“Atletski klub Borac je još jednom dokazao da i u ovo teško vrijeme za sport ima ogroman potencijal i sjajne atletičare i trenere. Sigurni smo da ćemo i ubuduće kao najtrofejniji i najuspješniji atletski klub u RS nastaviti sa odličnim rezultatima”, rekao je Duško Ivičić, predsjednik Borca.

Atletičari i atletičarke Zenice su osvojili šest zlatnih, pet srebrnih i jednu bronzanu, dok je Sloboda bogatija za šest zlatih te po dvije srebrne i bronzane medalje.

(SB/banjaluka.net)