Vijesti 10.11.2016.

Iz Česme do centra samo preko Trapista

ČITANJE: 1 minuta

Saobraćaj za sva vozila preko postojećeg mosta na rijeci Vrbanji kod “Incela”, kao i 100 metara obostrano prije raskrsnice ulica Vladislava Sakrića i Ada biće obustavljen od 12. novembra do 11. decembra.

Potvrdili su u Gradskoj upravi i dodali da će to biti urađeno zbog izgradnje novog mosta preko rijeke Vrbanje.

– Za vrijeme obustave saobraćaja neće biti promjene u načinu funkcionisanja autobuske linije broj 9B Česma – Medeno polje – Centar. Putnici će i dalje biti prevoženi do starog mosta, zatim pješke prelaziti most, te ulaziti u drugi autobus koji će ih čekati na drugoj obali i nastavljati putovanje. Putnička vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce, odnosno, iz smjera Česme na Mađir i Trapiste – kazali su u Gradskoj upravi.

Uputili su apel vozačima i stanovništvu za strpljenje i razumijevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja na ovoj lokaciji.

Kamen temeljac za izgradnju ovog mosta položen je 5. novembra 2015. godine a vrijednost projekta iznosi 1,75 miliona KM. Novi most se gradi petnaestak metara nizvodno od postojećeg, koji je pretrpio štetu u poplavama 2014. godine. Dužine je 75 metara, sastojaće se od kolovoza širine 6,6 metara i obostranih trotoara širine dva metra.

(Glas Srpske)