Sport 16.10.2018.

IZ MORALNIH I PRINCIPIJELNIH RAZLOGA Umičević podnio ostavku na mjesto predsjednika Rukometnog saveza

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević podnio je danas ostavku na ovu funkciju iz, kako je naveo, moralnih i principijelnih razloga.

On je prije nekoliko dana najavio podnošenje ostavke ukoliko do ponedjeljka, 15. oktobra, nadležni ne riješe pitanje višemjesečne žalbe na izbor njega kao predsjednika ovog saveza.

Umičević u saopštenju podsjeća da je za predsjednika Rukometnog saveza izabran 16. juna u Doboju, ali da do danas nije obavljena primopredaja dužnosti, jer postoji žalba na rješenje Osnovnog suda u Banjaluci kojim je imenovan kao ovlašteno lice za predstavljanje i zastupanje Rukometnog saveza.

“Žalba još stoji u ladici, jer Okružni sud čeka povratnicu žalbene strane, a koju je neko sakrio i time opstruiše rad Saveza. Ta povratnica, kao i odluka suda, može da traje godinama. U međuvremenu, banka je blokirala račun Rukometnog saveza na kojem ima 20.000 KM, a računi koje treba platiti pristižu. Do sada sam dao nekoliko hiljada KM za plate i za sudske troškove i registracije”, naveo je Umičević.

On je o svojoj odluci obavijestio Upravni odbor, predsjednika Skupštine i Nadzorni odbor Rukometnog saveza, te poručio da je veoma zadovoljan saradnjom sa Upravnim odborom “čiji su članovi ljudi koji žive za rukomet”.

“Zajedno sa Upravnim odborom smo uspjeli u ovakvim uslovima pokrenuti prvu i drugu ligu Republike Srpske, promijeniti komesare, krenuti u izradu novog statuta, vratiti sudijske organizacije pod kontrolu Rukometnog saveza Srpske, a suspendovali smo i područni savez Banjaluka zbog nerada i samovolje. Uspio sam sa predstavnicima iz Rukometnog saveza BiH deblokirati stanje, izabrati novo rukovodstvo, ukinuti sankcije evropske rukometne organizacije i pokrenuti ligu BiH”, dodao je Umičević.

Umičević napominje da je radio volonterski, ali da je zbog svega navedenog odlučio da podnese ostavku na mjesto predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske, kao i potpredsjednika Rukometnog saveza BiH.

(Nezavisne)