Politika 08.02.2023.

Iz policije pojasnili zbog čega su poništili dokumente Ivana Begića

ČITANJE: 2 minute

Lični dokumenti Ivana Begića poništeni su jer je utvrđeno da on ne stanuje na adresi koju je prijavio policiji, a nije se odazvao ni na poziv Policijske uprave Banjaluke radi davanja izjava u vezi sa utvrđivanjem mjesta prebivališta.

“Obaviještavamo vas da je Policijska uprava Banjaluka, 23. maja 2022. godine, donijela Rješenje o poništenju prebivališta za navedeno lice, jer je izvršenim provjerama utvrđeno da lice nije nastanjeno na prijavljenoj adresi prebivališta, a nije se odazvalo na poziv Policijske uprave Banjaluka radi davanja izjave u vezi sa utvrđivanjem prebivališta”, poručili su iz PU Banjaluka, prenose Nezavisne novine.

Naglasili su da su prateći navedeno, rješenje o poništenju prebivališta donijeli u skladu sa Zakonom o ličnoj karti državljana BiH, Pravilnikom o vozačkoj dozvoli i Zakonom o putnim ispravama u BiH.

Podsjetimo, bivši kandidat za potpredsjednika Republike Srpske, Ivan Begić rekao je da je saznanje da su mu poništeni lični dokumenti dobio iz CIPS-a, prilikom pokušaja da izvadi potvrdu o prebivalištu koju je trebao da dostavi u Privredni sud Banjaluka.

– Bio sam u sudu zbog dopune djelatnosti za svoju firmu i rekli su mi da im dostavim potvrdu o prebivalištu. Kada sam otišao po potvrdu u CIPS službenica mi je saopštila da ne postojim. Bio sam neprijatno iznenađen. Rekao sam joj, kako ne postojim kad stojim ovdje pred vama, a ona mi je odgovorila da su mi svi dokumenti poništeni – rekao je Begić.

Na pitanje da li je u međuvremenu mijenjao adresu prebivališta, a da to nije prijavio u policiji, Begić ističe da nije i da je na istoj adresi prijavljen od 2016. godine otkako je doselio u Banjaluku.

– Nije mi jasno na osnovu čega su mi poništili dokumente kada mi redovno na adresu na kojoj sam prijavljen stiže pošta, uključujući pozive za sud i kazne. Ove godine sam već imao četiri ročišta u sudu, a idućeg mjeseca imam tri ročišta. Kako me može naći poštar, tako me može naći i policija – rekao je Begić juče.

(A. S.)

Oznake: Ivan Begić