Vijesti 09.01.2023.

Iz rezerve premijera RS u humanitarne svrhe isplaćeno 205.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković odobrio je u protekloj godini 205.000 KM u humanitarne svrhe, iz budžetske rezerve predsjednika Vlade, saopšteno je iz Viškovićevog kabineta.

Socijalno ugroženim kategorijama stanovništva u protekloj godini novac je uplaćivan za liječenje, pomoć pri stambenom zbrinjavanju i prevazilaženju teške materijalne situacije.

Finansijski su podržani i sportisti, kao i udruženja za učešće u međunarodnim takmičenjima, te talentovana djeca za usavršavanje iz oblasti sporta, umjetnosti i kulture.”Iz budžetske rezerve premijera Republike Srpske uplaćena su finansijska sredstva samohranoj majci troje maloljetne djece iz Glamoča, koja je bez stalnih primanja, kako bi im se pomoglo u rješavanju stambenog zbrinjavanja”, dodaje se u saopštenju.

Takođe, sredstva su odobrena za liječenje dvadesetogodišnje djevojke iz Bratunca, koja boluje od leukemije, a kojoj je neophodna transplantacija matičnih ćelija u Bolonji.

Finansijska podrška upućena je i Crvenom krstu u svrhu nabavke prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice sa područja opštine Drvar.

Iz budžetske rezerve premijera Republike Srpske uplaćen je novac za sanaciju neuslovnog stambenog objekta samohranom ocu dvoje maloljetne djece.

“Vlada Republike Srpske, s ciljem poboljšanja socijalnog i materijalnog položaja, nastaviće da pomaže najugroženijim kategorijama stanovništva Republike Srpske i u narednom periodu”, napominje se u saopštenju.