Iz zatvora u Bijelom Polju pobjegao zatvorenik

ZATVOR
ZATVOR
Ivan Vujović iz Podgorice, koji je izdržavao zatvorsku kaznu u zatvoru u Bijelom Polju, pobjegao je danas iz ovog zatvora, potvrđeno je iz Uprave zatvora.

Vujović je, kako se navodi u saopštenju, prilikom obavljanja telefonskog razgovora, uz prijetnju pištoljem savladao dežurne službenike obezbjeđenja. Takođe, Vujović je, uz prijetnju vatrenim oružjem, savladao i službenika obezbjeđenja na glavnoj kapiji zatvora, nakon čega se naoružan uputio u nepoznatom pravcu. Vujović je na izdržavanju kazne od 14 godina zbog ubistva Radovana Savovića.

Kako navode iz bjelopoljskog zatvora, biće utvrđene sve okolnosti kako je Vujović došao do oružja, te preduzete zakonom predviđene mjere prema odgovornim službenicima.

O bjekstvu zatvorenika Ivana Vujovića, Uprava zatvora odmah je obavijestila sve nadležne organe, kako bi preduzeli potrebne mjere i radnje, a u cilju hvatanja odbjeglog zatvorenika. Ovo nije prvi slučaj bjekstva iz bjelopoljskog zatvora. Prethodno je, sredinom oktobra, pobjegao zatvorenik Jovica Zindović.

(AA)

BRUKA U ČELINCU: Opljačkana kutija sa donacijama tokom humanitarnog meča rukometašica Borca

Od večeras praktično više ništa nije sigurno u našem društvu, pa čak ni novac od humanitarne akcije. Naime, nepoznati lopovi opljačkali su kutiju sa donacijama za porodicu Đurić iz Čelinca, gdje je večeras odigrana rukometna utakmica između Borčevih djevojaka i aktuelnih šampionki iz Gruda. Hercegovke, koje su prvakinje Bosne i Hercegovine i najbolji tim u

DODIK POTVRDIO: Staša Košarac i Vojin Mitrović kandidati SNSD-a za ministre

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti Staša Košarac i Vojin Mitrović. “Za ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa će biti predložen Staša Košarac, a Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija”, rekao je Dodik. Dodik je napomenuo da će ministarska

OLIMPIJSKI CENTAR “JAHORINA”: Otvorena nova sezona skijanja

Na Јahorini je večeras zvanično otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta “Sidro” Poljice, te paljenjem olimpijske baklje, koja će gorjeti tokom godine kao podsjetnik na olimpijsku 1984. godinu. Olimpijski plamen upalili su Nemanja Majdov, svjetski prvak u džudou, sa ostalim olimpijcima i paraolimpijcima sa područja grada Istočno Sarajevo. Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan

TRG KRAJINE: Otvorena “Zimska varoš”, manifestacija će trajati mjesec dana

Gradonačelnik Igor Radojičić otvorio je večeras na banjalučkom Trgu Krajine turističku manifestaciju „Zimska varoš“, koja će trajati mjesec dana. „Građani će imati priliku da se u narednih mjesec dana ovdje zabave, pronađu neke ugostiteljske, turističke i trgovinske sadržaje – rekao je Radojičić novinarima nakon otvaranja ove manifestacije. Radojičić je rekao da će prvi put na

Grupa “Pravda za Davida” od sutra stranka pod imenom “Pokret pravde”

Osnivačka skupština političke organizacije “Pokret pravde” će biti održana sutra u Banjaluci.  “Pokret pravde“ nastaje, kako su naveli, kao politički oblik djelovanja članova neformalne grupe “Pravda za Davida“. U Banjaluci su 26. marta prošle godine počela okupljanja grupe “Pravda za Davida”, čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, koji je nestao 18.

PAVIĆ: Do ponedjeljka ime ministra iz redova DNS-a

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da DNS želi jedno od tri ministarska mjesta u Savjetu ministara i da je sa tim stavom upoznao predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju.