Vijesti 25.12.2015.

Iz zatvora u Bijelom Polju pobjegao zatvorenik

ČITANJE: 1 minuta
ZATVOR
Ivan Vujović iz Podgorice, koji je izdržavao zatvorsku kaznu u zatvoru u Bijelom Polju, pobjegao je danas iz ovog zatvora, potvrđeno je iz Uprave zatvora.

Vujović je, kako se navodi u saopštenju, prilikom obavljanja telefonskog razgovora, uz prijetnju pištoljem savladao dežurne službenike obezbjeđenja. Takođe, Vujović je, uz prijetnju vatrenim oružjem, savladao i službenika obezbjeđenja na glavnoj kapiji zatvora, nakon čega se naoružan uputio u nepoznatom pravcu. Vujović je na izdržavanju kazne od 14 godina zbog ubistva Radovana Savovića.

Kako navode iz bjelopoljskog zatvora, biće utvrđene sve okolnosti kako je Vujović došao do oružja, te preduzete zakonom predviđene mjere prema odgovornim službenicima.

O bjekstvu zatvorenika Ivana Vujovića, Uprava zatvora odmah je obavijestila sve nadležne organe, kako bi preduzeli potrebne mjere i radnje, a u cilju hvatanja odbjeglog zatvorenika. Ovo nije prvi slučaj bjekstva iz bjelopoljskog zatvora. Prethodno je, sredinom oktobra, pobjegao zatvorenik Jovica Zindović.

(AA)