Region 03.06.2021.

IZA REŠETAKA FUNKCIONER SNS-a: Uhapšen predsjednik beogradske opštine Palilula

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik beogradske opštine Palilula i funkcioner SNS Aleksandar Jovičić uhapšen je večeras zbog sumnje da je povezan s izvođenjem nelegalnih građevinskih radova na teritoriji opštine Palilula, javljaju beogradski mediji.

Kako navode, policija pretresa zgradu opštine Palilula, prenose agencije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije – Odjeljenja za borbu protiv korupcije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su nezakonitim postupanjem omogućile izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji opštine Palilula, navode mediji.

Jovičić (1987) i, kako prenose, odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula D.V. (1978) sumnjiče se za krivično djelo trgovina uticajem u saizvršilaštvu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M.M. (1958), Z.R. (1953), Đ.R. (1959), Z.P. (1959), G.P. (1969) i D.L. (1964), dok se, pored navedenog, osumnjičeni G.P. i D.L. terete i za krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na D.V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.

Građevinski inspektori se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rješenjima koje je donijela građevinska inspekcija unijeli neistinite podatke u vezi s objektima, potom iste proslijedili na ozakonjenje, a suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(SB)