Region 21.10.2021.

IZA REŠETAKA: Za ubistvo porodice Đokić kod Aleksinca osumnjičen njihov rođak

ČITANJE: 2 minute

Uhapšeni je osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić je njihov rođak. Priveden je bliski rođak, brat od tetke ubijenog Gorana Đokića, G. DŽ.

Ubica i žrtve su bili veoma bliski i znali su se cijelog života, nikada nisu imali međusobnih problema, prenosi Blic.

On je živio u blizini ubijene porodice.

Kako se saznaje, riječ je o bivšem vatrogascu u penziji. Često je prao Goranova kola, pošto on nije imao povjerenja u radnike perionice sve zbog sefova koje je držao u automoboilu.

G.DŽ. je, unaprijed sve isplanirao, pripremio naftu, našao rupu gdje će zakopati tijela, odveo ih tamo, ubio i zapalio.

Ministar Aleksandar Vulin je danas naglasio i da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, bez svake sumnje, bili dio ovog strašnog i monstruoznog ubistva.

Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Poznat identitet

Goran Džonić, rođak porodice Đokić, osumnjičen je za trostruko ubistvo ove porodice iz Aleksinca, saznaje Nova.rs.

Inače, otac osumnjičenog za trostruko ubistvo u Aleksincu, Gradan Džonić razgovarao je dva dana po nestanku porodice sa medijima. Sin ovog vatrogasca u penziji i rođak porodice Đokić, Goran, osumnjičen je za učešće u trostrukom ubistvu u Aleksincu.

MUP Srbije saopštio je večeras da je priveden osumnjičeni za trostruko ubistvo porodice Đokić. Reč je, prema našim saznanjima, o Goranu Džoniću, bratu od tetke ubijenog Gorana, koji je bio veoma blizak sa porodicom.

Inače, Džonić živi u blizini ubijene porodice, a reč je o bivšem vatrogascu u penziji koji je često prao Goranova kola.

Džonić je u prvi mah prošao poligrafsko testiranje.

Gradan Džonić, otac osumnjičenog za ubistvo, nekoliko dana po nestanku porodice, razgovarao je sa novinarima.

„Oni su dobro živeli, nisam čuo da imaju neki problem. Slagali su se. Čuo sam da je bio u nedelju kod majke. Nisam čuo da se nešto žalio. Uvek se javljao meni, i ja njemu, kao rođaci. Familijarno smo razgovarali“, rekao je Džonić.

Na pitanje da li je iznenađen što je porodica nestala, tada je rekao:

„Iznenađen sam, juče u podne sam čuo“

Na pitanje da li ga je strah zbog njih rekao je:

„Onako žao mi je, i nezgodno mi je. Nešto primišljavamo te ovo te ono, da su negde živi, da su ga ovi teroristi uhvatili. Možda ga puste. Ljudi ništa ne pričaju, ništa ne znam, sad izlazim iz kapije. Uznemiren sam, svako je“, rekao je Džonić.

(SB)

Oznake: Aleksinac, ubistvo