Izabrani potpredsjednici SNSD-a, Dodik tvrdi da su “svi kao jedan”

ЛАКТАШИ, 29. АВГУСТА /СРНА/ - Лидер СНСД-а Милорад Додик на сједници Главног одбора СНСД-а, на којој ће бити одржани избори из статутарне надлежности овог одбора.

Glavni odbor SNSD-a izabrao je na današnjoj sjednici u Laktašima nove potpredsjednike stranke – Nikolu Špirića, Radovana Viškovića, Željku Cvijanović, Nebojšu Radmanovića i Marka Vidakovića.

Za generalnog sekretara stranke izabran je Luka Petrović, na čelu Političkog savjeta biće Slavko Mitrović, dok je pozicija predsjednika Savjeta za društveno-ekonomska pitanja pripala Zoranu Tegeltiji.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik tvrdi da je Glavni odbor pokazao potpuno jedinstvo u donošenju odluka i konstituisanju organa stranke.

On je prenio je danas izabrano i Predsjedništvo stranke od 45 članova koji ima obavezu da u skladu sa novim stranačkim statutom sačini akcioni plan provođenja političkih stavova Sabora.- U tom pogledu ćemo se opredijeliti za formiranje većeg broja radnih tijela Glavnog odbora koji će podrazumijevati okupljanje i angažovanje preostalih članova ovog odbora – rekao je Dodik.

On je najavio da bi u narednih deset dana trebalo da bude održana sjednica Predsjedništva na kojoj bi bili izabrani izvršni sekretari, te da će u pojedinim lokalnim organizacijama stranke biti prilagođavanja organizacione strukture, dok će u drugima biti imenovana nova struktura ili provedeni izbori.

– Do sada nismo intervenisali sa stanovišta rukovodstva SNSD-a, ali sada su se stvorili uslovi da to uradimo i da stabilizujemo organizaciju u Bijeljini i neke druge organizacije – naglasio je Dodik.

On je naveo da je Glavni odbor donio poslovnik o radu i da su utvrđene smjernice za organizaciono usklađivanje i djelovanje opštinskih i gradskih organizacija.

– Nakon izbora, koji su za nas bili najteži do sada, dodatno smo konsolidovali našu organizaciju. U SNSD-u nije ni bilo, niti sada ima nekih dodatnih trzavica. Poštujemo pravo svakoga da ima svoj stav i mišljenje, ali SNSD ostaje organizaciono jedinstven – poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, na sjednici je konstatovano jačanje društvene i političke uloge SNSD-a, što potvrđuju i nedavne ankete o podršci ovoj stranci većoj od 50 odsto javnosti.

Dodik je naglasio da je stranka podržala i odluku Narodne skupštine o provođenju referenduma o pravosuđu.

(Agencije)

BILI U KONTAKTU SA ZARAŽENOM MEDICINARKOM Kod još sedam u Tuzli potvrđen korona virus

Još sedam osoba zaraženo je koronavirusom u Tuzli, a kako je potvrđeno za Klix, sve one su bile u bliskom kontaktu sa medicinskom sestrom iz Medicinskog instituta Bayer kod koje je pozitivan test na SARS-CoV-2 sinoć potvrđen.  U našoj zemlji trenutno je zaraženo 247 osoba. Epidemiološka obrada osoba koje su bile u bliskom kontaktu sa

Sedam novih slučajeva zaraze virusom korona u Republici Srpskoj

U Republici Srpskoj registrovano je sedam novih slučajeva zaraze virusom korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić. Time je ukupan broj zaraženih u Republici Srpskoj povećan na 162. Šeranić je rekao da je testirano 74 uzoraka, od kojih je prisustvo virusa potvrđeno u sedam slučajeva. U pitanju su tri muškarca i

Na raspolaganju šest hotela za smještaj oboljelih iz banjalučke regije

Hoteli Grand, Јelena, Turist, Damjan i Fortuna iz Banjaluke te hotel Ćubić iz Laktaša, stavili su svoje smještajne kapacitete na raspolaganje Štabu za vanredne situacije grada Banjaluka. Ova odluka je donesena u skladu sa inicijativom za stavljanje kapaciteta hotela na teritoriji banjalučke regije za eventualni smještaj lica oboljelih od virusa korona, saopšteno je iz Privredne

Ambasador Kine u BiH: Počelo testiranje vakcine za virus korona

Ambasador Kine u BiH Đi Ping izjavio je da je njegova zemlja počela testiranje vakcine za virus korona i da je trenutno u prvoj fazi kliničkog ispitivanja. – Vakcina je ubrizgana u ljudsko tijelo i trenutno smo ušli u prvu fazu kliničkog ispitivanja. Odabrali smo i određene efikasne lijekove i rješenja tretmana, te ih preporučili

HRVATSKA: Još 49 osoba zaraženo koronom, četvrta žrtva od početka epidemije

“Imamo 49 novih slučajeva, preminula je još jedna osoba, to je četvrta žrtva od početka epidemije, rekao je ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš. “Želimo zahvaliti svima koji se ponašaju prikladno u samoizolaciji i svima onima koji se pridržavaju mjera”, kazao je Beroš. Stožer objavljuje nanovije informacije o koronavirusu UŽIVO Stožer objavljuje nanovije informacije o koronavirusu.

Vladana Perlić najbolja na konkursu za mlade pjesnike: Plaketa „Novica Tadić“ za djelo „Dolce vita“

U konkurenciji od 37 pjesničkih rukopisa, djelo pod naslovom „Dolce vita” Vladane Perlić iz Banjaluke izabrano je kao najbolje na književnom konkursu za mlade pjesnike „Novica Tadić” u Srbiji.  Ovaj treći po redu konkurs za mlade pjesnike raspisuje Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Nagrađeni rukopis se, prema

Od sutra ljetno računanje vremena

Ljetno računanje vremena počeće sutra ujutro u 2.00 časa, kada časovnik treba pomjeriti za jedan čas naprijed, na 3.00 časa. Evropski parlament izglasao je ranije odluku da EU prestane sa promjenom vremena od 2021. godine. Јoš nije poznato koje će zemlje zadržati ljetno računanje vremena, kada sunčevo svjetlo stiže kasnije ujutru. Naučnici i statističari proučavaju