Politika 29.08.2015.

Izabrani potpredsjednici SNSD-a, Dodik tvrdi da su “svi kao jedan”

ČITANJE: 2 minute
ЛАКТАШИ, 29. АВГУСТА /СРНА/ - Лидер СНСД-а Милорад Додик на сједници Главног одбора СНСД-а, на којој ће бити одржани избори из статутарне надлежности овог одбора.

Glavni odbor SNSD-a izabrao je na današnjoj sjednici u Laktašima nove potpredsjednike stranke – Nikolu Špirića, Radovana Viškovića, Željku Cvijanović, Nebojšu Radmanovića i Marka Vidakovića.

Za generalnog sekretara stranke izabran je Luka Petrović, na čelu Političkog savjeta biće Slavko Mitrović, dok je pozicija predsjednika Savjeta za društveno-ekonomska pitanja pripala Zoranu Tegeltiji.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik tvrdi da je Glavni odbor pokazao potpuno jedinstvo u donošenju odluka i konstituisanju organa stranke.

On je prenio je danas izabrano i Predsjedništvo stranke od 45 članova koji ima obavezu da u skladu sa novim stranačkim statutom sačini akcioni plan provođenja političkih stavova Sabora.- U tom pogledu ćemo se opredijeliti za formiranje većeg broja radnih tijela Glavnog odbora koji će podrazumijevati okupljanje i angažovanje preostalih članova ovog odbora – rekao je Dodik.

On je najavio da bi u narednih deset dana trebalo da bude održana sjednica Predsjedništva na kojoj bi bili izabrani izvršni sekretari, te da će u pojedinim lokalnim organizacijama stranke biti prilagođavanja organizacione strukture, dok će u drugima biti imenovana nova struktura ili provedeni izbori.

– Do sada nismo intervenisali sa stanovišta rukovodstva SNSD-a, ali sada su se stvorili uslovi da to uradimo i da stabilizujemo organizaciju u Bijeljini i neke druge organizacije – naglasio je Dodik.

On je naveo da je Glavni odbor donio poslovnik o radu i da su utvrđene smjernice za organizaciono usklađivanje i djelovanje opštinskih i gradskih organizacija.

– Nakon izbora, koji su za nas bili najteži do sada, dodatno smo konsolidovali našu organizaciju. U SNSD-u nije ni bilo, niti sada ima nekih dodatnih trzavica. Poštujemo pravo svakoga da ima svoj stav i mišljenje, ali SNSD ostaje organizaciono jedinstven – poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, na sjednici je konstatovano jačanje društvene i političke uloge SNSD-a, što potvrđuju i nedavne ankete o podršci ovoj stranci većoj od 50 odsto javnosti.

Dodik je naglasio da je stranka podržala i odluku Narodne skupštine o provođenju referenduma o pravosuđu.

(Agencije)