Politika 24.11.2016.

Izabrano rukovodstvo Skupštine Grada i zamjenik gradonačelnika

ČITANJE: 3 minute

Na jučerašnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Banjaluka izabrano je novo skupštinsko rukovodstvo. Za predsjednika Skupštine Grada izabran je Budimir Balaban (DNS), a za potpredsjednika Milan Milaković (Socijalistička partija).

Na ovoj konstitutivnoj sjednici, za zamjenika gradonačelnika Banjaluke izabran je Srđan Amidžić (SNSD). Istovremeno, Igor Šukalo je imenovan za v. d. sekretara Skupštine Grada.

Na zasjedanju Gradskog parlamenta danas su imenovani i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja i službi u Gradskoj upravi Grada. Tako je za v.d. načelnika Odjeljenja za opštu upravu imenovana Sanja Pavlović. Radenko Komljenović imenovan je za v.d. načelnika Odjeljenja za privredu, Slobodan Stanarević  imenovan je za v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, dok je za v.d. načelnika Odjeljenja za finansije imenovana Božana Šljivar.

Slaviša Sandić imenovan je za v.d. načelnika Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, a Dragomir Keserović za v. d. načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu.

Za v.d. načelnika Službe za poslove Skupštine Grada i gradonačelnika imenovan je Dujko Komljenović. Milenko Letić imenovan je za v.d. načelnika Odjeljenja komunalne policije, dok je za v.d. načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove imenovan Janko Kecman.

Ljubinka Dragojević imenovana je za v.d. načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti, a za v.d. načelnika Službe za zajedničke poslove imenovan je Zoran Vujmilović.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U izjavi novinarima, gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da bi već na narednoj sjednici Skupštine Grada trebalo da se nađu novi poslovnik o radu Skupštine i Nacrt budžeta Grada za narednu godinu.

– Nacrt budžeta je već izrađen i poslan u proceduru. Novi poslovnik je takođe pripremljen i već iduće nedjelje ćemo imati ova dva akta na sjednici Skupštine Grada – rekao je Radojičić novinarima u pauzi konstitutivne sjednice Skupštine grada Banjaluka.

On je naglasio da bi za dvije sedmice trebalo da bude održana i treća sjednica na kojoj bi se govorilo o tekućim pitanjima i izboru radnih tijela.

sjednica5

Radojičić je rekao da se do sada nije bavio pitanjem plata u Gradskoj upravi, nego pitanjima grijanja u gradu i Nacrtom budžeta grada za narednu godinu.

Na pitanje da li će biti smanjenja broja zaposlenih u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima, Radojičić je rekao da i ako bude racionalizacije biće je po principu soft menadžmenta, uz otpremnine i na zakonom propisan način smanjen broj radnika.

Predsjednik Skupštine Grada, Budimir Balaban koji je ovu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu, rekao je da današnje zasjedanje Skupštine protiče u znaku dogovora koalicionih partnera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– U narednom četvorogodišnjem mandatu očekujem da se realizuje niz politika od interesa za građane – rekao je Balaban. On je rekao da će drugi potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka biti izabran kad se steknu zakonski uslovi za to.

Na ovom zajedanju, imenovani su članovi komisija za pravna pitanja i za finansije.