Vijesti 20.06.2021.

Izbjegavati vožnju u najtoplijem dijelu dana

ČITANJE: 3 minute

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ uslovi za vožnju jutros su povoljni i saobraćaj se odvija redovno, vozačima se savjetuje da zbog visoke temperature izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana, a ako to nije moguće, onda da prave češće pauze, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog proslave maturske večeri maturanata Srednjoškolskog centra “27. januar” danas će u Rogatici doći će do potpune obustave saobraćaja na magistralnom putu MI-114, dionica Podromanija-Rogatica /Ulica Srpske sloge/ od 17.30 do 19.30 časova. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativne pravce – ulicama Đenerala Draže, Janka Jolovića i Serdar Janka.

Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je privremena saobraćajna signalizacija na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa /Žirovina/ u dužini od 1,5 kilometara, kao i na dionici Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na spoju magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu “9. januar”.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta LJubogošta-Pale u tunelu “Kalovita brda” i na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/ u tunelu “Ugar”, te na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog sanacije klizišta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta na magistralnom puta M-I 111 dionica Dobro Polje-Miljevina, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Planirano je da radovi traju do 01.09.2021. godine.

U toku su radovi na izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog deminerskih radova dolazi do obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja na dionicama magistralnog puta Brod-Odžak /mjesto Klakar Donji/ od 8.00 do 15.00 časova i regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci od 8.15 do 15.05 časova.

Na dijelu magistralnog puta Bijeljina-Ugljevik u rejonu Suvog Polja u toku je uređenje puta, zbog čega se saobraća naizmjenično, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Prevoz vangabaritnog tereta kretaće se na dionicama puteva: Banj Brdo-Granični prelaz Rača /do 16. jula/, međuentitetska linija Stanić Rijeka-Granični prelaz Brod /do 26. juna/, međuentitetska linija Jezero jedan-Mrkonjić Grad-međuentitetska linija Velečevo, međuentitetska linija Banj Brdo-Granični prelaz Rača /do 30. juna/. Vozači treba da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionica magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn jer nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila ukupne mase veće od 16 tona.

Kružna auto-trka pod nazivom “Nagrada grada Banjaluka” održava se danas na stazi u Zalužanima. Zvanični početak trke je od 11.00 časova.

Na putu Tuzla-Kalesija /dionica Simin Han-Caparde/, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično jednom trakom, dok se od 23.00 do 4.30 časova saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(Srna, E.M)