Vijesti 12.04.2018.

IZBODEN VOĐA NAVIJAČA BORCA Jedan od fudbalera saučesnik incidenta

ČITANJE: 2 minute

Stefan Brkić (29) uhapšen je zbog sumnje da je nožem izbo Dejana Kostića Delu (29), jednog od vođa „Lešinara“, navijača Fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke.

U ovom incidentu učestvovao je i fudbaler Borca Stefan Dujaković.

Kako nezvanično saznajemo, do incidenta je došlo u banjalučkom naselju Lazarevo. Delić je zadobio teške povrede, ali nije životno ugrožen, dok je Brkić posle policijskog saslušanja pušten da se brani sa slobode.

Zanimljivo je da je Dujaković, dok je vozio Delu u bolnicu, izazvao i saobraćajnu nesreću.

Izvor portala srpskainfo pojasnio je da su policiju o ovom sukobu obavestili lekari Službe hitne pomoći Banjaluka. Nakon što su dobili informaciju, u Službu hitne pomoći upućena je policijska patrola.

“Na parkingu Hitne pomoći zatečen je automobil „volvo“, a na mestu suvozača primećena je veća količina krvi. Zatim je utvrđeno da je vozilom upravljao Stefan Dujaković, a da je vozilo vlasništvo njegovog oca. Policajci su došli do informacije da je krv Kostićeva, kojeg je Dujaković dovezao do bolnice” ispričao je naš izvor.

Prema njegovim rečima, Kostić je imao povrede leve strane grudnog koša, kao i leve ruke.

“Tokom istrage utvrđeno je i da je Dujaković izazvao i saobraćajnu nesreću dok je išao iz Lazareva prema bolnici. On je nesreću izazvao dolaskom na rasksrnicu ulica Ivana Gorana Kovačića, Bulevar Srpske vojske i Knjaza Miloša – rekao je naš sagovornik.

On se tu nije zaustavio, nego je nastavio da vozi do Hitne pomoći, a tokom razgovora sa njima policija je došla do informacija da je Delu nožem ubo Brkić, koji je potom uhapšen.

“Policija je potom otišla u naselje Lazarevo, gde živi Brkić, i sa jednog objekta u blizini izuzela i snimke kamera, kako bi utvrdili šta se dešavalo. Osim toga, prikupljeni su i drugi dokazi” kaže izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, policija za sada ima informacije da su fudbaler FK „Borac“ Dujaković i Brkić ranije imali sukob i da je ovaj napad verovatno povezan sa tim događajem.

Dejan Kostić je od ranije poznat policiji i već je odslužio zatvorske kazne, među kojima je i ona za pokušaj ubistva. On je 2011. godine osuđen na pet godina zatvora zajedno sa Slavišom Ćulumom i Dejanom Čajićem zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila u aprilu 2010. godine.

Tokom ovog vatrenog obračuna ubijen je Slavišin brat Nedeljko Ćulum (19). Osim toga, privođen je još nekoliko puta zbog tuča, na širem području Banjaluke.

Direktor FK „Borac“ Dejan Lukendić rekao je da nije upoznat sa ovim incidentom i da je Dujaković juče bio na treningu.

“Ako se utvrdi da je učestvovao u nekom incidentu snosiće posledice prema pravilniku koji je svaki fudbaler potpisao” izjavio je Lukendić.

(Srpskainfo)