Politika 21.01.2023.

Izbor novog Savjeta ministara BiH 25. januara

ČITANJE: 1 minuta

Lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković nada se da će novi Savjet ministara biti izabran u srijedu, 25. januara kada će biti održana sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Konaković je rekao da većina u Predstavničkom domu nije upitna jer stranke koje su predložile ministre i čine koaliciju “sada formalno imaju 23 stabilne ruke”.

On je demantovao tvrdnje pojedinaca da je kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić “čovjek predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika”.

– To što Hurtić dobro sarađuje sa institucijama u Doboju i Republici Srpskoj, to što je izabran za ministra u Vladi Srpske, smatram njegovom sposobnošću, visprenošću i boljim dijelom implementacije sporazuma Pokreta za državu – rekao je Konaković za sarajevsko Oslobođenje.

On je ponovio da neće biti blokirani nikakvi projekti u Republici Srpskoj i da će biti ispoštovana ustavna nadležnost Parlamentarne skupštine BiH, Komisije za koncesije i nekih drugih tijela koja na to daju saglasnost.

Govoreći o SDA, Konaković je rekao da je problem ove stranke i njenog lidera Bakira Izetbegovića to što konstantno kreću sa premisom kako nekome nešto daju, smatrajući BiH “svojom zemljom, pa su nešto dali Hrvatima i Srbima”.

(Srna)