Sport 13.11.2018.

IZBORA NAJBOLJEG SPORTISTE BIH U Banjaluci treća sjednica žirija

ČITANJE: 2 minute

Treća sjednica stručnog žirija 18. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH danas će biti održana u Banjaluci.

U gradu na Vrbasu članovi žirija, kojim ove godine predsjedava Mirza Teletović, krenuće u finalizaciju posla u vezi sa selektiranjem najboljih među najboljima.

Nakon što su na prošlom mostarskom sastanku usvojene šire liste u svim konkurencijama, danas će na trećoj sjednici popis biti redukovan.

“Mi, nažalost, ove godine nemamo veliki broj vrhunskih rezultata naših sportista na međunarodnoj sceni. Međutim, uspjeha, iako manje, ipak je bilo, a na članovima žirija je da ih prepoznaju i nagrade najbolje. Ova manifestacija je u skoro pune dvije decenije izrasla u respektabilnu. Epitet najrelevantnijeg izbora ovakve vrste i reputacija su stvoreni upravo ispravnim donošenjem odluka svih ovih godina, pa tako imamo obavezu da i sada nastavimo u istom pravcu. Nagrade moraju ići isključivo u ruke najzaslužnijih”, kazao je Sead Pašić, dugogodišnji član žirija Izbora najboljeg sportiste BiH.

Od ukupno 12 kategorija, žiri će danas skratiti liste u 11 kategorija. O jednoj nagradi – nagradi publike odlučivaće isključivo čitaoci “Nezavisnih novina”. Za nagrade je nominovano preko 150 kandidata u svim kategorijama. Lista je sačinjena na osnovu dostavljenih nominacija iz 19 strukovnih sportskih saveza, a prijedloge su dostavili i članovi žirija, kojeg čine istaknuti sportski radnici, bivši sportisti i predstavnici bh. medija.

“U sportu se samo rezultat vrednuje. Mi smo tu da to istaknemo u prvi plan. I na prethodne dvije sjednice žiri je radio veoma studiozno. Rezultati svakog kandidata su detaljno analizirani. Za neke rezultate smo tražili i dodatna pojašnjenja iz strukovnih sportskih saveza. Jednostavno ne želimo ništa prepustiti slučaju”, istakao je Jasmin Mrkonja, potpredsjednik žirija.

Današnja sjednice žirija biće održana u zgradi “Nezavisnih novina” u Banjaluci sa početkom u 13 časova. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora najboljeg sportiste BiH tradicionalno je Predsjedništvo BiH. Partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, a neizostavnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH. Svečana 18. manifestacija biće održana 17. decembra u hotelu “Holiday” u Sarajevu sa početkom u 20 časova uz direktan prenos na BHT1.

(Nezavisne)