Politika 07.10.2018.

IZBORI 2018 Izlaznost na Opštim izborima u BiH iznad 53 odsto

ČITANJE: 1 minuta

Zatvorena su sva glasačka mjesta u Bosni i Hercegovini. 

Branko Petrić, predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH saopštio je na  pres-konferenciji da je izlaznost na opštim izborima u BiH bila 53,56 odsto.

Prema podacima DNS-a na osnovu 6 odsto prebrojanih glasova Milorad Dodik ima oko 23.000  glasova a Mladen Ivanić 15.000.  Prema istim podacima i Željka Cvijanović ubjedljivo vodi u odnosu na Vukotu Govedaricu. U izbornoj jedinici 1, na osnovu 19  odsto obrađenih biračkih u prednosti je Dragutin Rodić za parlament BiH.

“Sa nekih više od 39 odsto obrađenih glasova kandidat SNSD-a ima oko 57 odsto glasova,  a kandidat SZP 43 odsto”, rekao je Kovačević.

Dodao je da je sa oko pet odsto prebrojanih glasova za predsjednika  RS, Željka Cvijanović vodi sa 56 odsto.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a kazao je da Mladen Ivanić vodi za oko pet odsto u odnosu na Milorada Dodika.

“Ono što je najbitnije je da Ivanić vodi u gradu Banjaluci sa oko 52 odsto.Mladen Ivanić vodi i u Modriči, Doboju, Bijeljini, Novom Gradu”, kazao je Borenovi te dodao da sve govori da će Ivanić ponoviti mandat.

Naglasio je da je izlasnost veća nego na prethodnim izborima, pogotovo u Banjaluci gdje je izlaznost bila oko 60 odsto.

Na opštim izborima građani su danas mogli da biraju članove Predsjedništva BiH, poslanike u državnom i entitetskim parlamentima, predsjednika i potpredsjednike RS i predstavnike za kantonalne skupštine u FBiH.