Politika 28.10.2020.

#IZBORI2020 U budućnosti raditi više i brže

ČITANJE: 19 minuta

SNSD, Demos i SP u Milićima potpisali su danas koalicioni sporazum o podršci kandidatu SNSD-a za načelnika opštine Milići Marku Saviću.

Savić je rekao da ovaj koalicioni sporazum treba shvatiti kao “dobar kostur za koalicioni odnos nakon lokalnih izbora i definisanja izbornih rezultata”.

“Mi ostavljamo mogućnost i proširenja ove koalicije, ali uz dogovor svih partnera koji su potpisali koalicioni sporazum. Oni su odlučili da daju podršku meni kao kandidatu i u svrhu zajedničkog djelovanja i u svrhu sveobuhvatnog razvoja Milića”, naveo je Savić.

On je napomenuo da je ovo prirodna koalicija, koalicija koja je i na nivou Republike Srpske.

“Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama doći do pobjede, jer nijedan ozbiljan posao niko ne može da uradi sam”, istakao je Savić.

On je rekao da predstoji izuzetno težak period nakon izbora “zbog opšte situacije”.

“Trebaju nam ozbiljni i zdravi partneri sa kojima možemo kreirati lokalni razvoj, graditi partnerstvo i zajednički djelovati kroz skupštinu, radi poboljšanja standarda građana i vraćanja poljuljane nade da je budućnost svih nas i naše djece u Milićima. Naš fokus je na lokalnim ljudima i na tom tragu ćemo ostati i u budućnosti”, dodao je Savić.

Predsjednik Opštinsog odbora SP Kruno Vlačić rekao je da ta partija daje podršku Saviću, izražavajući nadu da će poslije 15. Novembra biti pobjednici “i što se tiče načelnika i skupštinske većine”.

On je dodao da je cilj SP da se u budućem periodu posvete građanima Milića i da pokušaju da poprave standard i nadanje građana Milića u ostanak u ovom mjestu.

Predsjednik Opštinskog odbora Demosa Bojan Crnogorac rekao je da ta stranka daje podršku Saviću jer želi “da se ostvari nešto bolje i nešto svjetlije u Milićima”.

“Tri stranke koje su potpisnice ovog sporazuma imaju približno iste ciljeve. To su sve privrednici koji su okupljeni oko Milića i za Miliće. Zbog toga dajemo podršku Saviću, a građanima Milića ćemo pokazati da ih nećemo iznevjeriti”, poručio je Crnogorac.

Cilj SPS da doprinese infrastrukturnim projektima u Banjaluci

Odbornik Socijalističke partije Srpske /SPS/ u Skupštini grada Banjaluka Darko Milošević rekao je da je cilj ove stranke da doprinese realizaciji infrastrukturnih projekata radi poboljšanja uslova života građana.

Milošević je istakao da je u protekle četiri godine Banjaluka bila veliko radilište, te da su realizovani brojni kapitalni projekti u oblasti infrastrukture.

“Među značajnijim projektima su izgradnja Zelenog mosta, Istočnog tranzita, te unapređenje brojnih saobraćajnica u naseljima”, rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

Kandidat SPS-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Aleksandar Došenović rekao je da mu je cilj da i građani budu uključeni u kreiranje ideje vodilje ove stranke, a to je bolja budućnost za građene.

“O razvijanju infrastrukture se priča svaki dan, i to je za svaku pohvalu, ali u budućnosti moramo raditi više i brže kako bi gradska infrastruktura sustigla razvoj naselja koja se brzo grade”, naglasio je Došenović.

Prema njegovim riječima, neki od prioriteta su izgradnja kanalizacione mreže, asfaltiranje seoskih makadamskih puteva, te uvođenje rasvjete u neosvijetljena gradska područja, kao i uvođenje interneta u udaljena seoska područja.

U Pelagićevu je večeras održan centralni predizborni skup Socijalističke partije /SP/ na kojem su predstavljena 24 kandidata ove stranke za odbornike u Skupštini opštine Pelagićevo.

Kandidat SP-a za načelnika opštine Pelagićevo Simo Stakić rekao je novinarima da će mu novi, četvrti mandat, ako ga osvoji biti prilika za stvaranje naprednog i razvijenog Pelagićeva.

On je istakao da će Socijalistička partija 15. novembra biti pobjednik.

“Poručujemo građanima da izađu na lokalne izbore i glasaju za potvrđene koalicione partnere i kandidate SP-a”, poručio je Stakić.

Nosilac liste SP-a za odbornike u Skupštini opštine Pelagićevo Jovo Gojković rekao je da je SP najjača politička partija u toj opštini, te da je u vlasti od formiranja opštine.

Gojković je podsjetio da je SP na prethodnim lokalnim izborima dobila tri odbornička mjesta, te da im je cilj da na ovim izborima osvoje četiri odbornička mandata.

Petković (US) u Derventi i Prnjavoru

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković očekuje da će ova stranka nakon lokalnih izbora biti značajan faktor u opštinskoj vlasti u Derventi u kojoj je učestvovala i protekle četiri godine.

Petković je rekao da je Opštinski odbor Ujedinjene Srpske u Derventi do sada uvijek imao odlične rezultate, te da će na izborima podržati kandidata SNSD-a za načelnika Milorada Simića.

“Nakon izbora svojim prijedlozima ćemo doprinijeti boljem statusu Dervente, koja je jedna od boljih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj”, rekao je Petković novinarima u Derventi, gdje je prisustvovao centralnom predizbornom događaju na Trgu pravoslavlja.

On kaže da Opštinski odbor Ujedinjene Srpske u Derventi ima ozbiljne ljude na listi, te da se nada da će im građani dati veliku podršku.

Predsjednik Opštinskog odbora i nosilac liste kandidata za odbornike Miodrag Tešendić rekao je da očekuju da će imati četiri odbornika u Derventi, te da na izbore izlaze sa listom od 34 kandidata.

“Zalagaćemo se za bolje plate u privatnom sektoru, za rješavanje problema penzionera i ratnih vojnih invalida, za veće podsticaje poljoprivrednicima kojima treba pomoći da dobiju sredstva iz evropskih fondova”, dodao je Tešendić.

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković rekao je da očekuje da ova stranka u Prnjavoru nakon izbora bude parlamentarna, što do sada nije bio slučaj, kao i da pruža snažnu podršku kandidatu SNSD-a za načelnika opštine Darku Tomašu.

“Siguran sam da će Tomaš, koji je dobro radio, ostati na istoj funkciji i naredne četiri godine, a da će Ujedinjena Srpska biti značajan i iskren partner i faktor odlučivanja u opštini Prnjavor”, izjavio je Petković tokom susreta sa kandidatima ove stranke za odbornike u Skupštini opštine.

Nosilac liste Ujedinjene Srpske u Prnjavoru Zlatko Novaković istakao je da očekuje da će stranka osvojiti jedan ili dva odbornička mandata.

“Ujedinjena Srpska je stranka u usponu koja ima sve više članova, što ohrabruje, a u našem budućem radu više ćemo se zalagati za mlade i ljude na selu”, naveo je Novaković.

Zajednički poziv Srebreničanima u Srbiji da glasaju za Grujičića

Predstavnici srpskih stranaka iz Srebrenice danas su u Beogradu pozvali građane iz te opštine koji žive u Srbiji, a imaju pravo glasa na predstojećim lokalnim izborima u BiH, da glasaju za njihovog zajedničkog kandidata za načelnika opštine Mladena Grujičića.

Oni su na konferenciji za novinare najavili da će biti organizovan prevoz iz Srbije za glasanje na izborima u Srebrenici, te one koji imaju pravo glasa pozvali da se opredijele i za neku od srpskih lista.

Grujičić, koji je aktuleni načelnik opštine Srebrenica, rekao je da se do 2016. godine u Srebrenici prelivala “visoka politika”, te da je od tada krenulo drugim političkim putem i ekonomskim razvojem opštine.

“Otvorili smo 200 radnih mjesta, započeli nove projekte, pokazali da Srebrenicom mogu da vladaju Srbi i stvorili smo i mnogo bolje uslove života za sve”, rekao je on.

Grujičić je pozvao sve koji imaju pravo glasa da izađu na izbore 15. novembra, ističući da su u Srebrenci ranije Bošnjaci dolazili na vlast zahvaljujući glasanju poštom iako u tom mjestu živi više Srba.

On je rekao i da sve srpske stranke imaju jedan cilj – da omoguće opstanak i dolazak ljudi u Srebrenicu, te da postoje i najave da će se Bošnjaci vratiti politici koja teži izdvajanju Srebrence iz Republike Srpske, kao i optužbama za “genocid na račun srpskog naroda”.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Srebrenice Velibor Rankić rekao je da je Grujičić u prethodnom mandatu pokazao da Srbin može uspješno da vodi Srebrencu.

“U protekle četiri godine nije bilo incidenata između Srba i Bošnjaka, možda ih je bilo između samih Srba i između samih Bošnjaka”, rekao je on.

Rankić, koji je pozvao građane da glasaju za zajedničkog kandidata za načelnika opštine Srebrenica, kao i za ostale srpske liste, ukazao je da se prošlost ne može mijenjati, ali da budućnost može da se gradi.

I predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Srebrenica Radomir Pavlović je pozvao građane Srebrenice koji žive u Srbiji da glasaju na izborima 15. novembra za Grujičića.

On je rekao da su izbori u Srebrenici više od izbora u lokalnoj zajednici, te da se tiču i regionalnih pitanja i zbog najava o reviziji tužbe BiH protiv Srbije.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Srebrenica Momčilo Cvijetinović rekao je da je cilj srpskih stranaka koje su podržale Grujičića da kontinuitet vlast u Srebrenci bude nastavljen.

Prema njegovim riječima, Srebrenica je danas na raspolaganju svim građanima, a cilj srpskih stranaka nije da pobijede bilo koga već da se obezbijedi bolji život svima.

I predsjednici opštinskih odbora SRS-a, koalicije Demos-SNP kao i SPS-NDP-PUPS Srebrenice su pozvali građane da podrže Grujičića, kao ida da se opredijele za neku od srpskih lista.

Grujičić je na izborima koji su zakazani za 15. novembar kandidat koalicije “Zajedno za Srebrenicu” koju čine srpske stranke.

Talić: Banjaluka ima potencijal za organsku proizvodnju hrane

Nosilac liste kandidata Poligrafa za odbornike u Skupštini grada Banjaluka Zoran Talić smatra da Banjaluka ima znatan potencijal za organsku proizvodnju hrane, te da bi se trebalo uvesti snabdijevanje institucija i predškolskih ustanova sa tom hranom.

Talić je, predstavljajući program Poligrafa “Za zdravu Banjaluku”, naveo da je neophodno više prodavnica sa zdravim domaćim proizvodima, kojima bi upravljale zadruge i udruženja, a u kojima bi domaći proizvođači mogli da plasiraju svoje proizvode za građane i turiste koji budu dolazili u Banjaluku.

On je ocijenio da bi bilo značajno kada bi djeca od malih nogu, kroz igru na imanjima u okolini Banjaluke, učila o proizvodnji zdravog voća i povrća, saopšteno je iz Poligrafa.

“Važno je uvesti mjeru podrške sertifikaciji proizvodnje te provoditi ativnosti na uspostavljanju pijace organskih proizvoda, kao što ih ima većina gradova u Evropi”, dodao je Talić, koji je i predsjednik Poligrafa.

Demos: Derventi neophodna još dva pedijatra

Demokratski savez /Demos/ pokrenuće nakon lokalnih izbora inicijativu za obezbjeđivanje dva dodatna pedijatra u okviru Doma zdravlja u Derventi, gdje trenutno radi samo jedan zaposlen pedijatar, saopšteno je iz Opštinskog odbora ove stranke.

“Na ovaj način, sa tri pedijatra, imali bismo pokrivenu zdravstvenu zaštitu za djecu do šest godina tokom 24 časa sedam dana u nedjelji. Objektivni problem je nedostatak raspoloživih pedijatara spremnih za rad u manjim sredinama, od 20.000 do 30.000 ljudi, kao što je Derventa”, ističe se u saopštenju.

Iz Demosa navode da će u zvaničnoj formi na prvoj sjednici novog saziva Skupštine opštine tražiti usvajanje odluke o tome da budućim pedijatrima koji se odluče da rade u Derventi bude dodijeljen u trajno vlasništvo neki od opštinskih stanova koji su trenutno prazni i vanredno povećanje postojeće plate od 1.000 KM mjesečno na teret opštinskog budžeta.

“Uslov za realizaciju ove mjere jeste da imenovani pedijatri moraju do kraja karijere raditi na području opštine Derventa, uz stručno i kvalitetno obavljanje posla. Rok za realizaciju ove inicijative je kraj ove godine”, naglašavaju iz Opštinskog odbora Demosa Derventa.

Demos – NDP: Rješavati pitanja mladih u Prijedoru

Kandidat koalicije Demos-NDP za odbornika u Skupštini grada Prijedor Nebojša Kunić najavio je danas da će se, ukoliko bude izabran na predstojećim izborima, zalagati za rješavanje pitanja mladih u svom gradu.

“Želim pomoći mladima u rješavanju problama, kao što je velika nezaposlenost usljed koje mladi napuštaju svoj grad. Spriječimo odlazak i napravimo promjene”, poručio je Kunić na konferenciji za novinare u Prijedoru i pozvao mlade da 15. novembra izađu na izbore i glasaju.

Kandidat koalicije Demos-NDP za odbornika u Skupštini grada Prijedor Ratko Grahovac pozvao je građane da izađu na izbore, uz želju da izbori budu pošteni, fer i korektni i da na listama svih partija pobijede najkvalitetniji i najpošteniji ljudi koji će donijeti promjene i bolje sutra svim građanima.

“Boriću se za podršku seoskom turizmu, ugostiteljstvu i proizvodnji zdrave hrane”, poručio je Grahovac.

Kandidat koalicije Demos-NDP za odbornika u Skupštini grada Prijedor Milanka Tevanović rekla je da Demos želi funkcionisati na bazi saradnje i kompromisa i vratiti vjeru ljudi u politiku i u mogućnost boljeg i drugačijeg života.

“Kao prosvjetnom radniku, glavni cilj mi je obrazovanje i bolji uslovi rada u pojedinim školama, posebno područnim. Uz pomoć lokalne zajednice, veliki broj njih je renoviran, ali i dalje postoji znatan broj koji radi u jako lošim, nimalo zahvalnim uslovima rada”, dodala je Tevanovićeva.

NDP u Dubici očekuje dva odbornika

Nosilac kandidatske liste NDP-a za Skupštinu opštine Kozarska Dubica Nikola Janković izjavio je danas da je NDP nova opcija na političkoj sceni u ovoj lokalnoj zajednici, te da je njen cilj da postane parlamentarna i ima dva odbornika.

“Naša lista je jedna od najmlađih u Kozarskoj Dubici. Od 19 kandidata, čak 14 je mlađih od 40 godina i većinom su to ljudi koji do sada nisu bili politički aktivni. Imamo i nekoliko starijih kandidata koji svojim životnim iskustvom mnogo pomažu mlađima u djelovanju”, naveo je Janković, koji je i predsjednik Opštinskog odbora NDP-a.

On je naglasio da će kandidati ove stranke opravdati ukazano povjerenje u Skupštini opštine Kozarska Dubica i učiniti sve da ova opština postane bolje mjesto za život.

Janković je rekao da NDP u Kozarskoj Dubici podržava kandidata SNSD-a za načelnika opštine Radenka Reljića, da očekuje njegovu uvjerljivu pobjedu i nastavak napretka opštine.

Svoj politički program i ciljeve u Kozarskoj Dubici danas su na platou ispred zgrade opštine predstavili kandidati NDP-a za Skupštinu opštine, a sa članovima NDP-a razgovarao i kandidat za načelnika opštine Radenko Reljić.

Šljivić: Ostajem u DNS-u, iako me paljanski odbor ignoriše

Kandidat DNS-a za odbornika u Skupštini opštine Pale Nikolina Šljivić poručila je danas da ostaje u ovoj stranci i da ne odustaje od kandidature, iako je paljanski DNS u centru ove opštine postavio predizborni bilbord na kojem ne piše njeno ime, niti redni broj kao kandidata.

Na pitanje da prokomentariše činjenicu da se njeno ime i redni broj, iako je kandidat te stranke za odbornika u Skupštini opštine Pale, ne nalaze na postavljenom bilbordu DNS-a, na kojem iza rednog broja jedan piše redni broj tri, Šljivićeva je rekla da je to proizvod i ideja njenih kolega, koji vođeni ličnim interesima pokušavaju na sve načine da umanje njen izborni rezultat.

“Ne znam razlog, možda je strah pojedinih kolega koji gube tlo pod nogama”, navela je Šljivićeva u izjavi Srni i istakla da nije odustala od kampanje, niti je povukla kandidaturu.

Prema njenim riječima, očekivala je burnu kampanju, udarce sa svih strana, ali nije očekivala da će sve to dolaziti od njenih kolega.

“Znam da imam povjerenje građana Pala. Znam koliko me podržavaju, koliko mi ljudi svakog dana prilazi, koliko me pozove da se vidimo i porazgovaramo, a to je ono što oni ne mogu obrisati kao što su obrisali moje ime sa bilborda DNS-a Pale”, poručila je Šljivićeva.

Ona ističe da joj ova dešavanja daju samo još veći vjetar u leđa.

“Želim da dokažem, više nego ikada, da je nas istinskih simpatizera DNS-a više od ovih drugih”, istakla je Šljivićeva i ponovila da ostaje član DNS-a i kandidat za odbornika pod rednim brojem dva, te da će raditi “za ljude i život Pala”.

Šarović u Han Pijesku i Vlasenici

Kandidat SDS-a za načelnika opštine Han Pijesak Slobodan Đurić izjavio je danas da se ozbiljnim radom mogu riješiti problemi u ovoj lokalnoj zajednici.

“Potrebno je raditi ozbiljno, a ne samo žaliti se Banjaluci i Sarajevu i očekivati da će oni rješavati naše probleme. Oni to ne mogu uraditi, jer se bore sa svojim problemima i zato se mi sami moramo potruditi da riješimo stvari koje muče našu opštinu i stanovnike”, rekao je Đurić.

On tvrdi da će, ukoliko pobijedi na predstojećim lokalnim izborima, boriti se za Han Pijesak u kome mogućnost za zaposlenje neće zavisiti od toga za koga će i kako neko glasati, nego kako i koliko će raditi, saopšteno je iz SDS-a.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da je kandidat SDS-a za načelnika Han Pijeska čovjek koji se radom u privredi pokazao kao veoma uspješan.

“Đurić se pokazao kao uspješan privrednik i vjerujem da može uspješno voditi ovu opštinu da više ne bi bila na ljestvici najnerazvijenijih”, rekao je Šarović.

On je dodao da, zahvaljujući resursima kojima raspolaže, Han Pijesak treba da bude jedna od najrazvijenijih opština u Srpskoj.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović potvrdio je danas podršku SDS-a kandidatu stranke Danijeli Đukić za načelnika opštine Vlasenica i odborničkoj listi SDS-a na čelu sa nosiocem liste Ostojom Dragutinovićem.

Šarović je novinarima rekao da je Đukićeva mlada i ambiciozna i jedna od četiri žene kandidata SDS-a za načelnika opština u Srpskoj na predstojećim izborima.

“To je sjajna prilika da žene u SDS-u dobiju veću šansu i to će biti politika i u buduće”, dodao je on.

On je rekao da je uvjeren da je došlo vrijeme za promjene u Vlasenici i da će SDS, zajedno sa drugim partnerima u opštini, preuzeti odgovornost.

Kandidat za načelnika opštine Vlasenica Danijela Đukić izjavila je da će njeni prioriteti, ukoliko bude izabrana na ovu funkciju, biti mijenjanje kvaliteta života stanovništva.

“Prije svega, to se odnosi na smanjenje komunalnih taksi, pomoć penzionerima koji žive u teškim uslovima. Takođe, probaću da obezbijedim siguran plasman proizvoda naših poljoprivrednih proizvođača”, navela je ona i dodala da će raditi i na otvaranju novih radnih mjesta.

Ona je naglasila da će raditi na tome da mladi ljudi ostanu u ovoj opštini.

Nosilac kandidatske liste SDS-a Vlasenica Ostoja Dragutinović naglasio je da će ova stranka ukoliko pobijedi voditi računa o građanima, bez obzira kojeg su političkog opredjeljenja.

Kandidat SDS-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Miroslav Lučić podržao je izgradnju Arheološkog parka u opštini Istočna Ilidža i sve slične projekte u drugim opštinama koji imaju za cilj zaštitu i očuvanje kulturno-istorijskog nasljeđa Srba na ovim prostorima.

Lučić je rekao da je područje Istočnog Sarajeva prebogato kulturno-istorijskim nasljeđem, kao što su crkva iz 10. vijeka, ostaci nekropola, stećci i ostaci starih građevina, saopšteno je iz Gradskog odbora SDS-a Istočno Sarajevo.

“Mnogo je toga što naš narod još ne poznaje, a u vezi je sa našim kulturno-istorijskim nasljeđem na području Istočnog Sarajeva. Na prostoru Teferiča postojale su građevine koje je naš narod koristio u prošlim vijekovima, a za ovo područje karakteristično je naselje Kotorac, koje se nekada zvalo Katera. Tu su i Crkvice, ostaci mosta preko rijeke Tilave, ostaci nekropola, kao i najveći stećak u BiH, stećak kneza Pavla Radinovića”, istakao je Lučić.

Lučić, koji trenutno obavlja funkciju predsjednika Skupštine grada Istočno Sarajevo, podsjetio je da na Glasinačkom polju, ali i na Palama, postoji veliki broj stećaka, odnosno, nekropola.

On je naglasio da će ukoliko bude izabran za gradonačelnika podržati svaki projekat u opštinama grada Istočno Sarajevo koji se odnosi na zaštitu srpskog kulturno-istorijskog nasljeđa.

“Moramo upoznati i poštovati svoju prošlost, da bismo mogli da gradimo prosperitetnu budućnost za nove generacije”, poručio je Lučić.

Lučić je, u društvu načelnika opštine Istočna Ilidža Marinka Božovića, posjetio nekoliko lokaliteta na kojima se nalaze ostaci nekadašnjih građevina, nekropole i stećci, koji dokazuju postojanje Srba na području današnjeg Istočnog Sarajeva vijekovima unazad, dodaje se u saopštenju.

Čudić: Modernizacija pružnih prelaza

Nezavisni kandidat za odbornika u Skupštini grada Banjaluka iz reda nacionalnih manjina Saša Čudić izjavio je danas da će ukoliko na predstojećim izborima dobije povjerenje birača jedan od prioriteta u njegovom radu biti zalaganje za modernizaciju postojećih i izgradnju savremenih pružnih prelaza.

Čudić je naglasio da je pružne prelaze neophodno osigurati automatskim uređajima sa telekontrolom i drumskim svjetlosnim signalima i polubranicima, uz potpunu bezbjednost i eliminaciju faktora ljudske greške.

“Kao dokaz da nisu pusta obećanja, zahvaljujući ličnim poslovnim kontaktima, za realizaciju ovog projekta, među kojima je i pružni prelaz u Zalužanima, obezbijedio sam donatorska sredstva u vidu projektne dokumentacije u vrijednosti do 90.000 KM, kao preduslov za početak ovih aktivnosti, gdje se pored Grada mora uključiti preduzeće `Željeznice Srpske` i nadležna ministarstva”, istakao je Čudić.

Mićić negativan na korona virus

Predsjednik SDS Semberija Mićo Mićić testiran je na virus korona s obzirom na sve veći broj zaraženih u Bijeljini i Republici Srpskoj, a nalaz je bio negativan, saopšteno je iz SDS Semberija.

Mićić, koji je i gradonačelnik Bijeljine, poručio je da su zdravlje građana i poštovanje mjera zaštite koje su propisale nadležne institucije važniji od bilo koje politike.

On je pozvao sugrađane da ozbiljno shvate sve preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, kao i zdravstvenih radnika.

“Podatak da je samo u posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovano 630 slučajeva zaraze virusom korona jasno pokazuje da se epidemiološka situacija komplikuje i da je u ovom trenutku odgovornost svakog pojedinca najmanje što možemo da učinimo jedni za druge”, rekao je Mićić.

On je naveo da je osjećao dužnost da se, kao gradonačelnik, predsjednik stranke i osoba koja je u svakodnevnom kontaktu sa ljudima, testira na virus korona i da mu je saznanje da je nalazi negativan dalo još veću snagu da sa saradnicima nastavi borbu protiv epidemije.

(Srna)

Oznake: lokalni izbori, SDS, SPS