Politika 15.09.2018.

IZBORI: Dodik i Cvijanović na skupu DNS-a, SZP u Čajniču i Rudom, SP u Tesliću

ČITANJE: 20 minuta

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić poručio je večeras da se program ove stranke zasniva na ekonomskom razvoju Republike Srpske, što daje mogućnost vođenju uspješne socijalne politike i ravnomjernoj podršci države svim kategorijama.

“Naši ljudi u Tesliću su pokazali da smo najbolji upravo u ekonomiji i da se marljivim radom može stvarati rezultat – i fabrikama koje vode naši najugledniji ljudi, ali i odnosom prema radnicima”, rekao je Đokić novinarima prije početka centralne izborne konvencije SP-a u Tesliću na kojoj su predstavljeni kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Srpske iz Izborne jedinice pet i kandidati za poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH iz Izborne jedinice dva.

On je naglasio da takvim vrijednostima socijalisti na najbolji način promovišu svoju politiku i političku orijentaciju i izrazio zadovoljstvo što večeras imaju podršku i predstavnika Socijalističke partije Srbije /SPS/.

Potpredsjednik SPS-a Branko Ružić očekuje da će Socijalitička partija nakon izbora imati značajniju ulogu u Republici Srpskoj i BiH.

On je naglasio da je cilj stvaranje socijalno pravednijeg ambijenta, očuvanje Republike Srpske i postojanje paralelnih i specijalnih veza koje će uvijek vezivati jedan narod i sve građane.

Kandidat SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Dragutin Škrebić rekao je da će ova stranka nastaviti da radi na razvoju privrede, radničkih prava, poboljšanju životnog standarda, te povratku rednjeg staleža.

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je večeras u Stanarima da su socijalisti maksimalno posvećeni razvoju ove lokalne zajednice i uložili su veliki napor da podrže rad kompanije EFT-a Rudnik i Termoelektrana Stanari od čijih koncesionih naknada ova opština ima najdirektniju korist.

Đokić je rekao novinarima da treba uložiti dodatni napor i podržati aktivnosti ove kompanije, čijim komercijalnim radom počinju pozitivne promjene i u Stanarima, i u Republici Srpskoj.

“Socijalisti su uložili veliki napor da RiTE pokrene aktivnost, da bude zaštićena i osigurana, da osjeti podršku Republike”, naglasio je Đokić.

On je naveo da je novim zakonom o koncesijama omogućeno da opština Stanari ima uvećani prihod – po osnovu koncesionih i naknada za korišćenje prirodnih resursa, što će i te kako biti u funkciji daljeg razvoja.

Đokić je rekao da se SP u Stanarima sa mladom ekipom bori za razvoj ove mlade opštine, koja infrastrukturno još treba da se gradi i razvija.

“Socijalisti su tu da učestvuju sa idejama i posvećenošću”, poručio je Đokić.

Nosilac liste SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici pet Srđan Todorović rekao je da će socijalisti čistog obraza predstavljati ovu lokalnu zajednicu.

Kandidat SP-a za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici pet Denis Stevanović rekao je da je ova partija, kao dio lokalne vlasti, dala puni doprinos početnom razvoju Stanara, što će uz podršku građana raditi i ubuduće.

Dodik: Sa ljudima poput Čubrilovića imamo iskrenu saradnju

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će ova najdugovječnija koalicija, noseći različite političke ideje, koncipirati budući sistem vlasti u Republici Srpskoj i na nivou BiH koji će biti u funkciji snage Srpske.

Dodik je na predizbornom skupu DNS-a u banjalučkom naselju Karanovac rekao da je sasvim prirodno da su zajednički kandidati ovih partija predloženi za ove izbore.

“Sa ljudima, poput /nosioca liste DNS-a za Narodnu skupštine Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Nedeljka/ Čubrilovića imamo iskrenu i dobru saradnju, koja nikada nije bila u konfliktu i koja obećava da ćemo upravo zbog toga, noseći različite političke ideje, koncipirati budući sistem vlasti”, poručio je Dodik.

On je dodao da mu je zato drago što je na skupu DNS-a u Karanovcu, gdje želi da sa njihovim članovima i simpatizerima podijeli vrijednosti zajedničkog uspjeha i pobjede.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je sigurna da će ova stabilna koalicija ostvariti ubjedljivu pobjedu i da je na dobrom putu, s obzirom na pobjedničku atmosferu koja vlada na terenu.

“Zadovoljstvo mi je svaki put kada prisustvujem skupovima naših koalicionih partnera. Uvijek šaljemo istu poruku – želimo stabilnu i jaku Republiku Srpsku, da sami odlučujemo o svojoj sudbini i radimo na onome što je interes naših građana. To znači povećavati plate, penzije, štititi naše ustavne nadležnosti, ne dati nikome da u naše ime govori i odlučuje”, poručila je Cvijanovićeva.

Nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštine Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Nedeljko Čubrilović rekao je da je DNS do sada u Karanovcu imao relativno dobru podršku, te da na oktobarskim izborima očekuje još snažniju podršku ovog dijela Banjaluke.

“Naši principi su jasni za ove parlamentarne izbore. DNS će i dalje ostati na principima da čuva interese Republike Srpske ne prenoseći nadležnosti na nivo BiH i da vodi pomirljivu politiku – kompromisa, mira i sporazuma”, istakao je Čubrilović.

Pavić: Ekonomija na prvom mjestu

Predsjednik DNS Marko Pavić poručio je da ova stranka nudi budućnost jer joj je na prvom mjestu ekonomija, zapošljavanje i standard građana Republike Srpske.

“To je ono što je potrebno i što zanima svakog građana Srpske. Nakon izbora ćemo krenuti ka napretku ekonomije i razvoju Srpske”, istakao je Pavić večeras na predizbornoj tribini DNS-a u Srpcu.

On je dodao da je slogan DNS-a na predstojećim izborima “Odgovorno” jer ova partija tako radi za razvoj Republike Srpske i svake lokalne zajednice.

Nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice jedan Dragutin Rodić rekao je da ova stranka ima ogromno povjerenje građana Srpske, te da će na predstojećim izborima ostvariti izborni cilj, a to je da ima 15 poslanika u parlamentu Srpske i dva u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

Rodić je dodao da je od velikog značaja da Republika Srpska ima usaglašenu politiku u zajedničkim institucijama BiH.

“Ubijeđen sam da se Republika Srpska brani u Sarajevu, a to možemo uspjeti samo ako su svi njeni predstavnici složni i ako poštujemo naše institucije”, rekao je Rodić.

Nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice dva Dane Malešević očekuje da na predstojećim izborima iz ove izborne jedinice DNS dobije jednog poslanika.

On je dodao da je snaga DNS-a u ljudima, odnosno u spoju iskustva i mladosti koja će dati očekivane rezultate.

Kandidat DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice dva Dejan Jović rekao je da će se zalagati za razvoj ekonomije, bolji standard građana i za ostanak mladih na ovim prostorima.

Žene DNS-a poklonile 300 knjiga školi u Foči

Aktiv žena DNS-a iz Banjaluke poklonio je danas Centralnoj biblioteci “Prosvjeta” i Osnovnoj školi /OŠ/ “Veselin Masleša” u Foči 300 knjiga školske lektire u okviru akcije “Vrijeme je za knjigu”, a povodom Međunarodnog dana pismenosti.

Predsjednik Aktiva žena banjalučkog DNS-a Maja Jovanović kaže da je u akciji nabavljeno ukupno 800 knjiga za škole u banjalučkom naselju Bistrica, u Driniću i Foči, a obogaćen je i fond fočanske biblioteke.

“Želimo da podstaknemo djecu da čitaju, da se kao društvo vratimo knjizi, jer u knjigama je izvor našeg znanja, a znanje je moć”, rekla je Jovanovićeva.

Direktor OŠ “Veselin Masleša” Vladimir Ivanović istakao je da će ovaj poklon mnogo značiti za školu.

“Nastavni planovi i programi se mijenjaju, pa je potrebno stalno obnavljati lektiru i dodavati nove naslove, koje vidim i među dobijenim knjigama”, rekao je Ivanović.

Akcija je realizovana u saradnji sa Aktivom žena Opštinskog odbora DNS-a Foča.

“Svaki dar je dobrodošao, pogotovo dar za naše mlade i našu lokalnu zajednicu”, rekla je predsjednik fočanskog Aktiva žena Vesna Bodiroga i zahvalila Aktivu iz Banjaluke.

“Matiraj kandidata” u Prijedoru

Promotivnom događaju DNS-a pod nazivom “Matiraj kandidata” koji je danas održan na prijedorskom Trgu majora Zorana Karlice prisustvovala je većina kandidata lista ove stranke iz izbornih jedinica jedan za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom parlamenta BiH, veliki broj aktivista i znatiželjni građani Prijedora.

Snage pred šahovskom tablom odmjerili su nosioci izbornih lista jedan ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske Duško Ivić i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Dragutin Rodić.

Nakon nekoliko odigranih partija na otvorenoj sceni svi su bili složni u ocjeni da je događaj bio neobičan i više od igre.

Izborni štab DNS-a organizovao “Dan otvorene politike” Trg uzajamnog poštovanja

Banjaluka,15. septembar, Ovo je po svemu zanimljiv i vrlo uspješan primjer druženja građana i kandidata jedne političke partije, rekli su danas na platou iza Hrama Hrista Spasitelja brojni banjalučani koji su se pridružili političkim kandidatima.
Demokratskog narodnog saveza banjalučke regije.

Potvrdila se opravdanost organizacije ovakve manifestacije kojom su kandidati DNS-a u neposrednom kontaktu pokazali spremnost da budu istinski predstavnici naroda.

Svaki od 16 štandova poliitičih kandidata bio je uređen na originalan način i svaki kandidat je pripremio posebno iznenađenje što su građani prihvatili s posebnim simpatijama.

Izborna tribina DNS u Karanovcu: Tim za budućnost Srpske

Demokratski narodni savez će, poslije oktobarskih izbora, biti odlučujući faktor u
rješavanju važnih pitanja za Republiku Srpsku.

Ovo je poručio nosilac liste za Narodnu skupštinu RS u Izbornoj jedinici 3,
potpredsjednik DNS-a i aktuelni predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, govoreći na izbornoj tribini u Karanovcu kod Banjaluke, kojoj su osim brojnih građana i simpatizera DNS, prisustvovali i zajednički kandidati za
srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Repunlike Srpske, Milorad Dodiik i Željka Cvijanović.

Čubrilović je pozvao građane Karanovca, u kome, kako je istakao DNS ima dobru
podršku, da izađu na izbore i podrže kandidate DNS-a, kao i koalicione kandidate za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH, Željku Cvijanović i Milorada Dodika.

Kandidat koalicije SNSD- DNS- SP za srpskog člana predsjedništva Milorad Dodik
istako je da je ovo najdugovječnija koalicija, te da “sa ljudima kao što je Nedeljko
Čubrilović, nosiocem liste za NS RS u Izbornoj jefinici 3 imamo iskrenu i dobru
saradnju, koja obećava da ćemo koncipirati budući sistem vlasti u Republici Srpskoj i BiH “.

Kandudat koalicije SNSD- DNS- SP za predsjednika Republike Srpske Željka
Cvijanović istakla je da je koalicija ” na dobrom putu, s obzirom na atmosferu, koja vlada na terenu, a to je pobjednička atmosfera.

-Sigurna da će koalicija zabilježiti ubjedljivu pobjedu- rekla je Željka Cvijanović.

Marko Aćić, kandidat na listi za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH
podsjetio je da “DNS nije učestvovao u prenosu ni jedne nadležnosti sa nivoa Republike Srpske na nivo BiH”, te da građani, koji poklone povjerenje DNS, mogu biti sigurni da kandidati ove stranke u takvim rabotama neće nikad ni učestvovati. On je istako da se moraju promijeniti političari koji predstavljaju RS na nivou BiH.

Prisutnima su se obratili kandidatni na listi za NS RS, Damir Ćopić i Borivoje
Obradović, koji su pozvli prisutne građane da podrže kandidate DNS-a na izborima 7.oktobra.

Izbornoj trubini DNS-a u Karanovcu kod Banjaluke prisustvovalo je nekoliko stotina građana Karanovca i Ljubačeva.

Govedarica: Voditi računa podjednako o svim opštinama

Kandidat SzP-a za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica istakao je večeras u Čajniču da lokalne zajednice u Srpskoj mogu živjeti od sopstvenih resursa i naglasio da buduća vlada treba da vodi računa podjednako o svim zajednicama.

Govedarica je rekao da stanovnici Čajniča, koje je nekada bilo gigant u drvopreradi, ne mogu živjeti tako što će se masovno zapošljavati u šumariju, već treba da se zapošljavaju u preduzeća koja se bave finalnom proizvodnjom drveta, saopšteno je iz SzP-a.

“Potreban je zakon o preradi drveta koji će omogućiti da otvorimo 10.000 radnih mjesta – od Han Pijeska do Trebinja. To je ono što će zadržati mlade u Republici Srpskoj”, istakao je Govedarica.

Kandidat SzP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da će 7. oktobra pobijediti Srpska, a već 8. oktobra biće nastavljena borba protiv stvarnih neprijatelja – nezaposlenosti, siromaštva, odlaska mladih, korupcije.

“Taj dan zajedno biramo budućnost, mir i sigurnost, biramo one koji štite, zapošljavaju i rade za svoj narod”, naglasio je Ivanić.

Nosilac liste SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Mirko Šarović rekao je da su napredak i razvoj potrebni cijeloj Republici Srpskoj, a posebno malim mjestima kao što je Čajniče.

“Učestvovao sam u nekoliko projekata koji su ovdje realizovani posljednjih godina, i to je više nego dobrodošlo ovoj maloj opštini. Ali, bez šire podrške iseljavanje iz Čajniča će se nastaviti. Imamo planove, i za četiri godine možemo u potpunosti promijeniti situaciju u Čajniču”, poručio je Šarović.

Kandidat SzP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske iz Izborne jedinice devet Goran Karadžić rekao je da je “vrijeme da u Čajniču bljesne”.

Kandidat PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Veljko Andrić rekao je da su Govedarica i Ivanić ljudi koji mogu, znaju i hoće da usmjere zemlju na pravi put – prosperiteta i stabilnosti.

Kandidat Saveza za pobjedu /SzP/ za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je na predizbornom skupu u Rudom da ishod opštih izbora u oktobru zavisi od birača apstinenata.

“Promjena je tu, vrijeme je da Srpsku vratimo na pravi put na kojem ima mjesta za čestite”, poručio je Ivanić.

Kandidat SzP za predsjednika Srpske Vukota Govedarica rekao je da je SDS devedesetih godina poveo srpski narod u budućnost i da se iz toga rodila najveća pobjeda – Republika Srpska.

“SDS je velika porodica koja je iz godine u godinu, iz decenije u drugu pa i u treću gradila državu”, rekao je Govedarica.

On je naveo da je razgovarao sa malinarima o njihovim problemima i obećao da će, ako bude izabran za predsjednika Srpske, država pomoći ljudima koji rade i da će razumjeti potrebe naroda, saopšteno je iz SzP.

“Garantujem da će se sljedeće godine okrenuti novi list i da će Ministarstvo poljoprivrede za početak odvojiti 20 feninga, a moj konačni cilj je da malinari dobiju 50 feninga podsticaja”, naglasio je Govedarica.

Kandidat PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Jovan Dragičević pozvao je sugrađane da izađu na izbore, jer je svaki glas važan.

“Ne dopustite da vas ubijede da vaš glas nije važan, da niste bitni. Svaki od naših glasova će se daleko čuti, svaki će biti glas za bolje sutra, za obnovu i da svane za narod i Srpsku”, poručio je Dragičević.

PDP: IT velika šansa za razvoj RS

Partija demokratskog progresa /PDP/ smatra da informacione tehnologije /IT/ predstavljaju ogromnu šansu za razvoj Republike Srpske, te da je važno da se obrazovni sistem i privreda Srpske postave na osnove koje će omogućiti školovanje i korištenje kadrova spremnih da ostvare taj potencijal.

PDP u saopštenju ističe da je interesovanje stranih firmi za razvoj informacionih tehnologija u Republici Srpskoj u porastu.

“Samo jedna velika kompanija od 5.000 zaposlenih značila bi oko 200 miliona KM prikupljenih poreza, što bi predstavljalo `bum` za cijelu ekonomiju i doprinijelo ubrzanom razvoju Srpske”, navodi PDP.

Iz ove stranke su pojasnili da se zbog toga ova stranka u svom “Programu obnove Republike Srpske” drži prijedloga mjera koje je neophodno preduzeti da bi se ostvario procvat ove grane privrede.

Te mjere su, dodaje se, pokretanje start-ap centara u cijeloj Republici Srpskoj, kroz poslovne inkubatore koji olakšavaju razvoj poslovne ideje u biznis, zatim subvencionisanje i poreske olakšice za pokretanje biznisa iz IT oblasti, te zakonsko definisanje i zaštita statusa frilens rada kroz ostvarivanje prava na radni staž i zdravstveno osiguranje, kao i osavremenjavanje obrazovnog sistema jačanjem informatičkih gimnazija i veb tehnologije.

“Uvjereni smo da je ovaj strateški cilj jedini način da Republiku Srpsku uvedemo u privredne tokove 21. vijeka, digitalnog obrazovanja i digitalnog društva. Vrijeme je ne samo da uhvatimo korak sa ostatkom svijeta, već da damo svoj doprinos njegovom ubrzanom napretku”, navodi se u saopštenju.

Tribina SDS-a u Dječjem pozorištu RS

Kandidat SDS-a za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH iz Izborne jedinice jedan Branko Blanuša rekao je da je budućnost Republike Srpske u pokretanju privrede i stvaranju novih vrijednosti.

Blanuša smatra da su šanse u toj oblasti velike, posebno u IT sektoru, energetskom sektoru, drvoprerađivačkoj industriji i poljoprivredi.

On je rekao, uoči predizborne tribine ove stranke u Banjaluci, da SDS ima ideje i ljude da pokrenu privredu.

Kandidat SDS-a za Narodnu skupštinu Srpske u Izbornoj jedinici tri Ivanka Marković istakla je da je SDS okrenut budućnosti i da ima program obnove Srpske.

“Imamo jasan plan razvoja privrede, veće podsticaje poljoprivredi, veća davanja porodici, borcima i drugim ugroženim kategorijama”, navela je Markovićeva.

Kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Neno Dobrijević rekao je da je SDS iznjedrio novu ekipu mladih koji žele da donesu promjene i vrate zakonitost, te povjerenje naroda.

Kandidat SDS-a za Narodnu skupštinu Srpske u Izbornoj jedinici tri Davor Šešić rekao je da je glavni cilj ove stranke da Srpsku vrati narodu.

“Srpsku čini narod, ne čine je samo institucije i da bismo zadržali narod, Srpsku moramo njemu i vratiti”, rekao je Šešić.

Tribina je održana u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

NDP u Boriku: Bez jake privrede nema ni nadgradnje

Predsjednik Gradskog odbora NDP Banjaluka Krsto Jandrić izjavio je da je potrebno oživjeti privredu u Republici Srpskoj jer samo stvaranje nove vrijednosti proizvodnjom može garantovati da će ljudi biti zaposleni i da će opstati.
Prema njegovim riječima, bez jake privrede ne može funkcionisati zdravstvo, školstvo i kultura.

“NDP ima potpuno jasan program već dugo godina samo što ljudi ne mogu ili ne žele da čuju”, rekao je Jandrić Srni.

Da ne bi došlo do odlaska mladih i nestanka Srpske, kaže Jandrić, poslije izbora mora doći do korjenitih promjena u pristupu radu i privredi u Srpskoj.

NDP je večeras održao predizbornu tribinu u banjalučkom naselju Borik na kojoj su predstavljeni kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH za predstojeće izbore.

Uspješna Srpska: Sa “Knjigom zahtjeva” u Krajini

Lider Pokreta “Uspješna Srpska” Zlatko Maksimović izjavio je na današnjem druženju sa građanima u Prijedoru da ova stranka ima stručne i obrazovane ljude na svojim listama.

“Mnogi od njih su nestranačke ličnosti, ali su kao stručnjaci u svojim oblastima odlučili da podrže ideju Pokreta `Uspješna Srpska` i siguran sam da zajedno možemo napraviti bolji Prijedor, bolju svaku lokalnu zajednicu, a samim tim i bolju Republiku Srpsku”, rekao je Maksimović.

Nosilac liste Pokreta “Uspješna Srpska” za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Zoran Mijić rekao je da očekuje uspjeh u ovoj izbornoj jedinici, ali i u cijeloj Republici Srpskoj.

“Pokret `Uspješna Srpska` jeste stranka sa konkretnim idejama i rješenjima, koja daje šansu mladim ljudima i misli na njih”, poručio je Mijić, koji je jedna od nestranačkih ličnosti na listi “Uspješne Srpske”.

Nakon druženja sa građanima i upisivanja u stranačku “Knjigu zahtjeva” u Prijedoru, ovaj svojevrsni “karavan uspjeha” nastavlja svoj put po Srpskoj, a sljedeće stanice su Kozarska Dubica i Šamac, najavljeno je iz ove stranke.

Stevandić: Iza RS četiri teške godine u Sarajevu

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je večeras da stranka ima projekat koji će omogućiti otvaranje 25.000 radnih mjesta u realnom sektoru.

“Razvojna platforma Ujedinjene Srpske temelji se na projektu 25.000 novih mjesta u realnom sektoru, i to bez administracije”, rekao je Stevandić večeras na predizbornoj tribini u Razboju kod Srpca.

On je istakao da je Republika Srpska imala četiri teške godine u Sarajevu, a da će nakon izbora imati mirne godine posvećene razvoju jer će je zastupati mnogo bolji predstavnici od dosdašnjih.

Stevandić kaže da veliki broj građana podržava politiku ove stranke jer su shvatili da je ona mnogo bolje rješenje za predstavljanje Srba na nivou BiH.

“Ujedinjena Srpska mnogo je bolje rješenje za poslaničke klupe u pralamentu BiH i Savjet ministara jer smo program nacionalnog predstavljanja brendirali. Svi znaju da ćemo mi najbolje predstaviti Srpsku u Sarajevu”, kaže on.

Stevandić očekuje da će nakon izbora biti mnogo bolje i u Banjaluci, te da će i oni dijelovi koji sada nisu dobri biti poboljšani.

Nosilac liste Ujedinjene Srpske za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice dva Slavko Dunjić kaže da predstavnici ove partije u predizbornoj kampanji ne žele govoriti o drugim političkim partijama jer žele da vode poštenu i fer kampanju.

Kandidat Ujedinjene Srpske za poslanika u Narodnoj Skupštine Republike Srpske iz Izborne jedinice dva Radmila Barašin rekla je da Ujedinjena Srpska vodi politiku koja je zasnovana na poboljšanju svih oblasti društvenog života.

Kličković: Penzionerima vratiti ono što im pripada

Kandidat Prve SDS za srpskog člana Predsjedništva BiH Gojko Kličković smatra da penzionerima treba vratiti ono što im pripada i da njihove probleme treba riješiti na najkvalitetniji način, jer za to postoje pretpostavke.
Kličković je ocijenio da su penzioneri ugroženi i da predstavljaju socijalnu kategoriju u Srpskoj.

“Fond penzijsko invalidskog osiguranja, posredstvom kojeg se finansiraju penzioneri, ima imovinu vrijednu više od dvije i po milijarde KM. Ta imovina pripada penzionerima i treba im je vratiti i dati na upravljanje”, rekao je Kličković povodom posjete Udruženju penzionera Vojske Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, ova najbrojnija populacija u Srpskoj treba da izabere rukovodstvo koje će moći da utiče na poboljšanje standarda penzionera.

“Penzionerima pripada dio svega što Srpska ima, jer su oni to stvorili”, naglasio je Kličković.

Pavlović: Bošnjaci će opet glasati za Ivanića

Kandidat za predsjednika Republike Srpske na predstojećim izborima Vojin Pavlović rekao je danas novinarima da raspolaže pouzdanim saznanjima da na vjerskim i drugim skupovima Bošnjaci pozivaju sunarodnike da glasaju za Mladena Ivanića kao kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Srpski narod i birači treba to da znaju i da se spriječi ta podvala jer Ivanićeva politika vodi ka uništenju Republike Srpske”, rekao je Pavlović i pozvao srpske birače da glasaju za Milorada Dodika za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Osim dijeljenja promotivnih letaka uz emitovanje srpskih patriotskih pjesama sa nosača zvuka, Pavlović je danas na trgu u Bratuncu predstavljao i svoj program zainteresovanim prolaznicima.

On kaže da se protivi ulasku BiH u NATO i EU, te da se zalaže za savez sa Rusijom, Bjelorusijom i drugim prijateljskim zemljama i narodima.

“Zalažem se da Republika Srpska postane nezavisna država, da ponovo ima svoju vojsku, da se zabrani rad nevladinim organizacijama koje se ne finansiraju iz budžeta Republike Srpske, te za istinu o stradanjima srpskog naroda u Srebrenici i skidanje odgovornosti za navodni genocid”, poručio je Pavlović.

(Agencije)