Politika 24.09.2018.

IZBORI Obavještenje za birače upisane na izvod za glasanje putem pošte

ČITANJE: 1 minuta

Gradska izborna komisja Banja Luka izdala je obavještenje za birače upisane na izvod za glasanje putem pošte sa područja osnovne izborne jedinice – 034 B – Banja Luka, a koje možete pročitati u nastavku.

U proteklom periodu u javnosti su se pojavile informacije o zloupotrebi ličnih podataka birača i prijavljivanje za glasanje „PUTEM POŠTE“. Centralna izborna komisija BiH donijela je Zaključak kojim je, u cilju zaštite biračkog prava, odobrila izbornim komisijama osnovnih izbornih jedinica objavu spiska birača koji su upisani za glasanje „PUTEM POŠTE“.

Određen broj birača sa područja grada Banje Luke, javio se i Gradskoj izbornoj komisiji Banja Luka i Centru za birački spisak Banja Luka sa tvrdnjama o zloupotrebi njihovih ličnih podataka i tvrdnjama da nisu popunjavali prijave za glasanje putem pošte.

Ovim Gradska izborna komisija Banja Luka poziva birače sa spiska za glasanje putem pošte (internet stranica Grada – rubrika „Izbori 2018“) da izvrše provjeru  podataka i, u slučaju prepoznavanja zloupotrebe – istu odmah prijave Gradskoj izbornoj komisiji ili Centru za birački spisak Banja Luka.

Pored provjere na objavljenom spisku na veb stranici Grada, omogućen je uvid u podatke na spisku u Centru za birački spisak –  kancelarija br. 15 u objektu Gradske uprave.

Svi birači sa područja grada Banje Luke  čiji podaci se nalaze na objavljenom spisku za glasanje „PUTEM POŠTE“ moći će, na Dan izbora – 07. oktobra, svoje biračko pravo ostvariti na biračkom mjestu 034 B NNN – Radnički univerzitet, Grčka ulica br. 4,  sala br.2.