Politika 05.07.2016.

Izbori u Banjaluci: Stevandić nosilac liste Ujedinjene Srpske

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik stranke Ujedinjena Srpska Nenad Stevandić potvrdio je da će on biti nosilac izborne liste ove stranke u Banjaluci.

Ova partija će, pored glavnog grada RS, imati odborničke liste u još 25 opština, kao i dva načelnička kandidata – u Kostajnici i Han Pijesku. Kandidat za načelnika Kostajnice biće Biljana Dejanović Gligić, a Han Pijeska Siniša Novaković.

Kada je riječ o Banjaluci, Stevandić je rekao da je odluka Predsjedništva stranke bila da mora imati najjačeg nosioca liste, ako želi da ima ključnu ulogu u ovom gradu.

“Ja sam, u vezi sa tim, dobio zadatak da ponesem listu i da imamo veći broj odbornika od drugih kako bismo bili ključni faktor u Banjaluci, a tako i u Republici Srpskoj. To je odluka stranke sa kojom sam saglasan i nadam se da ću je izvršiti”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da Ujedinjena Srpska smatra neozbiljnim da podrži postojeće kandidate za gradonačelnika Banjaluke, jer, kako je rekao, nisu predstavili nikakav konkretan plan razvoja.

“To je naša sramota. Kakav je razgovor o podršci, a da niko nije predstavio šta želi u Banjaluci. Zato smo i predstavili naš plan razvoja Banjaluke do 2020. godine. Sve druge stranke koje sa nama budu o tome razgovarale imaće šansu da ih podržimo i to vrijedi za sve kandidate”, poručio je Stevandić.

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske i šef tima za razvoj ove stranke Mario Milanović predstavio je koncept razvoja Banjaluke i strateški okvir kuda Banjaluka može da ide u roku od dvije godine, uz neke realne projekte.

U prisustvu odborničkih kandidata u Banjaluci i članova rukovodstva stranke, predstavljeni su i slogan Ujedinjene Srpske – “Najbolje za sve”, kao i nacrt kampanje za predstojeće lokalne izbore.

(SRNA)