Politika 22.02.2021.

IZBORI U DOBOJU RAZJASNILI: Jović (DEMOS) dobio dva i po puta više glasova od Gligorića (DNS)

ČITANJE: 1 minuta

Osim nadmetanja tri kandidata za gradonačelnika Doboja, ponovljene izbore u ovoj lokalnoj zajednici, 21. februara, obilježio je i politički duel nekadašnjih stranačkih kolega, Slađana Jovića i Slavka Gligorića.

Naime, Jović i Gligorić su duže od jedne decenije politički djelovali u istoj partiji, Demokratskom narodnom savezu. Sada su pred birače izašli kao konkurenti, pošto je Jović predsjednik  Gradskog odbora DEMOS-a u Doboju, dok je Gligorić, inače poslanik u NSRS i donedavni generalni direktor Željeznica RS, istovremeno i prvi čovjek dobojskog odbora DNS-a.

slavko gligorić – dns

Kada je riječ o strankama, DEMOS je bio drugi po snazi među partijama sa sjedištem u RS, osvojivši 2.313 glasova, odnosno 8,18 odsto, dok je DNS znatno zaostao,  sa 1.268 ili 4,48 odsto glaova.

I u personalnom lokalnom “derbiju” Jović je imao skoro dva i po puta više glasova od Gligorića, pošto je šef dobojskog DEMOS-a dobio 1.336 ličnih glasova, dok su predvodnika članstva preostalog u DNS-u podržala tek 583 birača.

– Iako Gligorić predvodi odbor stranke koja dugo postoji u Doboju, može se reći da je doživio nedvosmislen poraz od Jovića koji je pokrenuo novi politički projekat u gradu. Rezultati su pokazali da je prevazišao svog političkog učitelja i marginalizovao DNS u ovoj sredini – zaključuju poznavaoci stranačkih prilika u Doboju.

(Banjaluka.net)

Oznake: izbori Doboj