Politika 22.05.2017.

Izborna konferencija Gradskog odbora SP-a Banjaluka: Jasne ideje privlače sve više mladih u SP

ČITANJE: 1 minuta

Socijalistička partija predstavlja važan politički faktor Republike Srpske i BiH, a Gradski odbor Banjaluka kao jedan od najbrže rastućih odbora, sa jasnom platformom i idejama, prepoznaje i sve veći broj mladih.

Istaknuto je to na izbornoj konferenciji banjalučkog odbora SP-a u subotu. Predsjednik SP-a Petar Đokić rekao je da su osnovni programski principi socijalista borba za ubrzan ekonomski rast i razvoj Srpske, što podrazumijeva razvoj ekonomije sa što većim brojem novih radnih mjesta i zadržavanjem postojećih.

Đokić je istakao da su programski principi SP-a borba za što bolji položaj radnika u procesu rada, poboljšanje života svakog čovjeka, te izgradnja RS kao socijalno odgovorne Republike. Naglasio je da je Gradska organizacija SP-a Banjaluka jedna od najvažnijih organizacija ove partije.

– Rezultat Gradske organizacije SP-a Banjaluka konstantno raste iz jednog u drugi izborni ciklus. SP je zastupljen i čini značajan dio gradske vlasti Banjaluke i ima veliku odgovornost za funkcionisanje gradske vlasti – istakao je Đokić.

Potpredsjednik Gradskog odbora SP-a Banjaluka Nedeljko Milaković kaže da su tokom izbora po mjesnim zajednicama došli do veoma pozitivnih evidencija, jer su primijetili veliki broj mladih ljudi među svojim novim članovima.

– Njihova priča je da nisu zadovoljni stanjem u zemlji, da ih brine odlazak mladih i da spas jedino vide u SP-u, jer je to jedina partija koja ima platformu političkog djelovanja, ideju i ideologije – naglasio je Milaković.

Mjesne odbore SP-a u Banjaluci vode, kako dodaje Milaković, visokoobrazovani i kvalitetni kadrovi, tako da ova partija sasvim sigurno može očekivati sve bolje izborne rezultate. Predsjednik Gradskog odbora SP-a Banjaluka Radenko Komljenović rekao je da su na izbornoj konferenciji birani kandidati za kongres SP-a, kandidati za Glavni odbor, Statutarnu i Nadzornu komisiju.

(glassrpske.com)