Politika 24.06.2021.

IZBORNA SKUPŠTINA: Radislav Jovičić novi predsjednik banjalučkog odbora DNS-a

ČITANJE: 3 minute

Za predsjednika Gradskog odobra DNS-a Banjaluka na današnjoj izbornoj skupštini izabran je dosadašnji povjerenik, Radislav Jovičić.

– Izuzetna mi je čast da večeras stojim pred tihim herojima promjena koje su počele prošle godine u Banjaluci. I ako to niko drugi ne želi da vam kaže, ja ću vam to reći! Da nije bilo vaše energije poslije moje odluke da kažemo politički istorijsko ne daljem propadanju Republike Srpske danas bi naša zemlja u mnogome drugačije izgledala – rekao je ovo na izbornoj skupštini Gradskog odbora DNS predsjednik te stranke Nenad Nešić, prenosi Srpskainfo.

On je rekao da su izlaskom iz vlasti vratili vjeru i nadu da Republika Srpska može biti mjesto u kojem se može srećno živjeti, a ne iz koje će sreća otići.

– I kao što smo gradili i jačali Republiku Srpsku, od Prijedora i drugih gradova napravili primjere uspjeha , a javna preduzeća ostavljali u velikom plusu i najboljem stanju, iz vlasti smo izašli da bi u energiji promjena koja se osjeća proizveli ključni impuls za preokret u životu Republike Srpske – kazao je Nešić i dodao da te promjene treba i mora da donesu odgovornost, pristojnost i normalnost.

– Gdje ima odgovornosti, tu ima i napretka. Gdje ima pristojnosti ima i sistema istinskih vrijdnosti. Gdje ima normalnosti ima i prijateljstava i savezništva. Svega ovoga danas nama nedostaje – kazao je Nešić.

On je naglasio da je ovo specifičan trenutak za razvoj i opstanak Republike Srpske.

– Ona sljedeće godine mora postati drugačija i mora svojim građanima uliti nadu u izvjesnost inače neće imati za koga postojati jer svi odoše. Republika Srpska je prepuna ljudskih i prirodnih potencijala da krene putem razvoja. Dajte da vidimo kako sve te potencijale da preokrenemo u funkciju razvoja i zapošljavanja, jačanja privatnog sektora na kojem svi egzistiramo da bi ljudi u većem broju i ranije zasnivali porodice – kazao je lider DNS-a.

Kako kaže, nije moguće da je hiljade osnivača Republike Srpske poginulo i otišlo na nebo a da oni koje su ovdje ostavili nemaju krov nad glavom?!

– Kao što Republika Srpska ne smije biti zatočenik pojedinaca, tako ne smiju biti ni promjene u njoj! Gledam i slušam ovih nedelja i mjeseci, u fokusu politike su samo lični odnosi, lične ambicije. Dobro me slušajte – ništa više ne ugrožava promjene u Republici Srpskoj od ličnih ambicija”, kazao je Nešić.

Prema njegovim riječima, narod Republike Srpske ne treba da brine – DNS je tu za njega.

– Mi znamo da taj narod prije svega želi da čuje ideje za sebe i svoje komšije a onda ideje koje političari imaju za sebe. Znamo da želi promjene i znamo da želi jedinstvo svih onih koji su za promjene neophodni. I svi na političkoj sceni treba da znaju – ko ove narodne želje ugrožava naspram sebe će imati DNS. A ko ima DNS sa druge strane taj nikada ne pobeđuje. Može vam se to sviđati ili ne ali to je prosto potvrdilo vrijeme – kazao je Nešić.

Izbornoj skupštini Gradskog odbora u Banjaluci prisustvuju i Milan Radović (SDS) i Draško Stanivuković (PDP), prenosi BN.

(SB)

Oznake: DNS Banjaluka