Biznis 03.07.2020.

IZDATA 1.522 TURISTIČKA VAUČERA: Velika zainteresovanost za banjske centre širom Srpske

U Republici Srpskoj su u periodu od 15. juna do 3. jula ove godine izdata 1.522 turistička vaučera za subvencionisanje smještaja u ugostiteljskim objektima, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Time je kroz projekat dodjele turističkih vaučera građanima generisano oko 12.000 noćenja u ugostiteljskim objektima za smještaj na području Republike Srpske.

Prema dosadašnjoj evidenciji koja se vodi u Ministarstvu trgovine i turizma, najveći broj izdatih vaučera odnosi se na smještaj koji je u turističkoj ponudi u banjskim centrima širom Republike Srpske, a velika je zainteresovanost i za odmor u prirodi i boravak na otvorenom koji su u ponudi u Nacionalnom parku „Sutjeska“, kao i za turističku ponudu grada Trebinje, te etno-sela „Stanišići“ u Bijeljini.

Pravo prijave za dodjelu turističkog vaučera u iznosu od 100 KM ima svaki punoljetni građanin Republike Srpske koji ima mjesto prebivališta na području Republike Srpske (uključujući i građane Brčko distrikta koji imaju državljanstvo Republike Srpske), a koji izvrši rezervaciju u ugostiteljskom objektu za smještaj u minimalnom trajanju od 3 noćenja.

Podnošenje prijave za vaučer građani mogu da ostvare do 10.11.2020. godine, a korišćenje vaučera je predviđeno do 15.11.2020. godine.

Prema evidenciji na dan 03.07.2020. godine, prijavljena su 64 ugostiteljska objekta za smještaj u kojima je moguće izvršiti rezervaciju, kao i 24 turističke agencije posredstvom kojih je moguće odabrati turistički paket aranžman za boravak na destinacijama u Republici Srpskoj.

Evidencija ugostiteljskih objekata i turističkih agencija svakodnevno se ažurira i
dostupna je na internet stranici Ministarstva (www.mtt.vladars.net). Svi ugostiteljski objekti i turističke agencije, koji su zainteresovani da učestvuju u projektu i koji ispunjavaju propisane uslove, imaju pravo da se prijave Ministarstvu trgovine i turizma do 01.11.2020. godine.

(E.M/banjaluka.net)