Politika 25.10.2021.

IZETBEGOVIĆ: Idem da se vidim sa Vučićem, neće mi pasti kruna s glave

ČITANJE: 1 minuta

Gostujući u programu FTV-a lider SDA Bakir Izetbegović je potvrdio da namjerava razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u narednom periodu.

Na pitanje kako je Vučić uticao na Dodika s kojim se sastao u subotu, prenosi N1, kazao je:

“Mislim da je smirio Dodika, da je napravio dobar potez. Ne možemo mi Vučića jednodimenzionalno predstaviti. On je čovjek s kojim treba razgovarati“.

Jeste li dogovorili sastanak?

“Nismo još uvijek precizno dogovorili sastanak. Postoje otpori da se ode na taj sastanak, ali ja ću na taj sastanak otići. Ja ću otići na svaki sastanak koji može spriječiti jedan loši scenario i mogu utjecati da se stvari smire i idu u pravom smjeru“, dodao je.

Banjaluka, Beograd, Sarajevo?

“Nije meni toliko važno. Kruna mi s glave neće pasti ako odem u Beograd. Kanim razgovarati i postići ovo što sam kazao; da ne dođe do konflikta, da jedni druge bolje razumijemo, da uskladimo interes. Da nije bilo SNSD-a i Dodikove politike ovo bi bila skoro normalna zemlja danas, sa puno visočijim životnim standardom, bili bismo pred vratima EU i ušli bi u NATO“, kazao je Izetbegović i dodao:

“On je užasne štete nanio. Nije dobar čovjek onaj koji uradi svom narodu i drugim građanima ovo što je on uradio. Naročito neće biti dobar ako nas uvede u belaj”.

(SB)