Politika 04.10.2021.

IZETBEGOVIĆ, KOMŠIĆ I KONAKOVIĆ DOMAĆINI: Duraković sa predsjednicima šest SO u RS ide u Sarajevo

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednici skupština opština iz RS i smjenjeni predsjednik Skupštine Srebrenice Ćamil Duraković boraviće sutra u Sarajevu tokom čega će se sastati sa liderima probosanskih stranaka u BiH.

Na inicijativu predsjednika Skupština gradova i opština Doboj, Prijedor, Zvornik, Višegrad, Osmaci, Novo Goražde, Vukosavlje i smijenjenog predsjednika Skupštine opštine Srebrenica Ćamila Durakovića, sutra će se u Sarajevu održati sastanci predsjednika Skupština navedenih općina i gradova sa liderima probosanskih stranaka, piše Klix.

“Sastanak će se održati sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakirom Izetbegovićem i predsjednikom Naroda i Pravde, Dinom Konakovićem”, saopštili su.

Dodali su da će se sastanak sa predsjednikom Socijaldemokratske partije BiH, Nerminom Nikišićem održati sljedeće sedmice.

“Teme sastanaka su trenutna politička situacija u navedenim opštinama i iznalaženje mogućnosti za značajniju podršku povratnicima kako u navedene općine tako i na čitavo područje RS”, zaključuje se u saopštenju.

(SB)