IZETBEGOVIĆ: Moguća vlast do kraja mjeseca ako ne bude puno uslovljavanja

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je prije početka konstituirajuće sjednice Glavnog odbora u Sarajevu kako vjeruje da će vlast na državnom nivou biti formirana do kraja mjeseca ako ne bude puno uslovljavanja.

Izetbegović je kazao kako je međunarodna zajednica angažovana na tome da se vlast što prije formira i da se neće odustati od ranije utvrđenih zakona, principa, te da se unutar toga valja tražiti rješenje.

“Vjerujem da će biti do kraja mjeseca dogovoreno jer imamo približene krajnje stavove”, kazao je predsjednik SDA dodavši kako to ne zavisi od njih samih, tj. kako se nada da neće biti uslovljavanja i tvrdoglavosti s druge strane.

Naveo je kako su pregovori u toku i kako neće govoriti o detaljima.

“Izmjene Izbornog zakona ne smiju biti uvjet za formiranje vlasti”, poentirao je Izetbegović, dodavši kako smatra da će HDZ odustati od tog uvjeta.

Sjednica je počela i na njoj će se, kako smo ranije javili, birati 14 preostalih članova Glavnog odbora i njegovo rukovodstvo, te 17 preostalih članova Predsjedništva i generalni sekretar stranke.

(Klix.ba)

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.