Politika 10.09.2020.

Izetbegović: Nespretna izjava Cikotića, htio je reći fensi – a ne seksi

ČITANJE: 2 minute

Bakir Izetbegović, lider SDA je kazao da je izjava Selme Cikotića o migrantima kao “seksi ideji” bila nespretna, i da nije htio to reći te da će Cikotić učiniti sve da migranata bude što manje, da ih bude što manje u gradovima.

“To je jedna nespretna izjava, on je bio izvanredan general, jako dobar profesor, izletio je. Rekao mi je da je htio reći fensi – a ne seksi. Drugio dio izjave je nespretan. Desi se, ali vjerujem da je dobar kadar i da će se iznijeti sa ovom situacijom. Uporan je radnik i dobar organizator”, naveo je, prenosi N1.

Napominje da, ako on krene s planom, a ne bude praćen, u Vijeću ministara, ako ne bude odluka i sredstava – džaba će se ismijavati sa izjavom.

Navodi da se 99 posto problema sa migrantskom krizom se svodi na 1 posto stanovništva, i da se taj problem tretira rasistički, kao muslimansko pitanje.

“Guraju te ljude ka nama. Imat će političke posljedice, želi se ubaciti vruć krompir među Bošnjake. Mi moramo riješiti to pitanje, ali ne možemo sami. Gura se prema jednom dijelu BiH, ali ne daju se sredstva”, rekao je.

Što se tiče optužbi Fahrudina Radončića prema ambasadoru Pakistana – Izetbegović je kazao da ga svađa sa Radončićem ne interesuje.

“Što se mene tiče, ni jedanput se ne bismo posvađali. Mada, to ne šteti SDA. SDA izađe sa 310.000 glasova bez obzira kako je napada. Mene zanima da je Radončić s nama u Srebrenici, Mostaru, vladama. Nećemo se razići ni sa kim što se mene tiče. SDA je davala pozicije, dokazujući da se bori za zemlju. Prešla preko izjava i progutala žabe, da bi imali partnere, da ne budemo sami sa problemom. Nije mi potrebna svađa sa Radončićem”, kazao je.

(E.M/banjaluka.net)