Politika 02.07.2021.

Izetbegović: Zvizdić ima pravo na viđenje stanja u stranci i životne odluke

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović odluku Denisa Zvizdića da napusti SDA je prokomentarisao riječima da svako ima pravo na svoje viđenje stanja u stranci i životne oduke.

“I želim mu dobro zdravlje u životu”, kratko je rekao Izetbegović. Zvizdić je danas, podsjetimo, podnio neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika Stranke demokratske akcije (SDA), člana Predsjedništva SDA i istupio iz članstva u SDA jer smatra da se u toj stranci nisu desile očekivane programske i strukturalne promjene.

“Odluka koju sam donio nije bila ni laka ni jednostavna, ali je poslije svega bila jedina moguća, imajući u vidu činjenicu da u SDA, po mom mišljenju, nisu napravljene očekivane kvalitativne, programske i kadrovske promjene”, rekao je Zvizdić.

Poručio je da nije bilo korektno samo otići, a ne upozoriti na neke probleme budući da je, ističe, živio tu stranku te da ima višedecenijsku saradnju s ljudima iz SDA, zbog čega je odlučio prvo pokušati popraviti situaciju u stranci, piše Fena.

Kaže da postoje tri opcije nakon ovakvog poteza – osnivanje neke nove stranke, davanje podrške nekoj postojećoj stranci i status samostalnog poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH u kojoj trenutno obavlja dužnost člana Kolegija Doma.

(E.M)