Vijesti 13.12.2016.

Izgrađene vodovodne mreže u Piskavici i u Ulici Vida Nježića

ČITANJE: 1 minuta

Završena je izgradnja primarne vodovodne mreže Piskavica (Ševe) – Talići – Jaruge – krak 1, u dužini od 3.505 metara, a vodovodna mreža izgrađena je ovih dana i u Ulici Vida Nježića.

Slijedi priključivanje novih cjevovoda na gradsku vodovodnu mrežu, koje će izvesti preduzeće Vodovod – potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Kada je riječ o vodovodu u Piskavici, novi cjevovod je spojen na postojeći u naselju Zrnići. Najveći dio projektovanog cjevovoda prati lokalni put Zrnići-Talići-Višići. Grad je za ovu investiciju izdvojio 126.691 KM.

U Ulici Vida Nježića urađen je vodovod u dužini od oko 500 metara. Radovi su izvedeni na dijelu Ulice Vida Nježića od Tuzlanske ulice do spoja na postojeći vod kod groblja. Iz gradskog budžeta je za ovaj projekat izdvojeno oko 28.000 KM.

Izmješten cjevovod u Ramićima

Završeni su radovi na izmještanju cjevovoda F200 mm u Ramićima, u dužini od 723 metra. Radove, čija je vrijednost 61.999 KM, izveo je banjalučki Vodovod. Cjevovod je izmješten zbog toga što je stara trasa cjevovoda prolazila privatnim posjedima. Početna tačka izmještanja bila je ispred preduzeća „Krajinapetrol“ sve do priključka na postojeći cjevovod kod vodotoka Dragočaj.

Foto: Ilustracija