Vijesti 21.04.2021.

Izgradnja novog objekta za Dom zdravlja: Načelnik opštine Stanari razgovarao sa delegacijom Srbije

ČITANJE: 1 minuta

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić razgovarao je danas sa delegacijom koju je predvodio ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević o infrastrukturni projektima ove lokalne zajednice sa akcentom na zdravstvo i izgradnju novog objekta Doma zdravlja.

Razgovarali smo o tome da Srbija aktivno učestvuje kako bismo izgradili objekat Doma zdravlja, izjavio je Ćelić novinarima i dodao da će novi objekat biti izgrađen na lokaciji nekadašnje ambulante.

On je naveo da je sadašnji objekat u kojem je smješten Dom zdravlja na neuslovnom mjestu, u okviru rudničkog kopa.

Ćelić je istakao da je na sastanku razgovarano i o ostalim infrastrukturnim projektima od javnog značaja za Stanare, kao što su izgradnja zgrade Administrativnog centra, Centra za socijalni rad, sportske dvorane i biblioteke.

On je rekao da je održavanje sastanka inicirao zajedno sa šefom Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenadom Stevandićem, koji je danas bio prisutan zajedno sa poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milanom Petkovićem.

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević najavio je da će u okviru specijalnih paralelnih veza Republike Srpske i Srbije preporučiti projekat izgradnje doma zdravlja za ovu opštinu i izrazio nadu da će on biti razmotren.

(Srna/A.M.)