Vijesti 31.08.2018.

IZGRADNJA PRILAZNE STAZE Djeci iz roditeljske kuće lakši prilaz do kliničkog centra

ČITANJE: 1 minuta

Počela je izgradnja prilazne staze pored Roditeljske kuće u Banjaluci koja vodi do Kliničkog centra, čime će bar dijelom biti olakšan boravak djeci koja se liječe na Paprikovcu.

– Na ovaj način našim mališanima i njihovim roditeljima put do bolnice će biti lakši i brži, a što je najvažnije, u jesenjim i zimskim danima neće morati hodati po vodi i blatu- rekli su iz Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra”.

Kako kažu u Roditeljskoj kući, inicijativu za asfaltiranje staze u februaru je pokrenula prijateljica ove ustanove Jelena Perduv, kada je vidjela da mališani do bolnice prolaze kroz visoku travu i blato.

– Najkraći put do UKC-a koji koristimo je preko livade, koja se nalazi između naše slijepe ulice i glavne saobraćajnice. Draga prijateljica, Jelena Perduv primjetila je taj problem i u Gradskoj upravi je pokrenula inicijativu da se slijepa ulica spoji sa dijelom parkinga i trotoara, bila je uporna i danas su ovdje došli bageri- ispričala je upravnica Katica Kerkez i podsjetila da u Roditeljskoj kući trenutno boravi četvoro djece.

(Srpskainfo)