Vijesti 08.12.2017.

Izgradnja puta za Priječane: Urađeno 70 odsto zemljanih radova

ČITANJE: 1 minuta

Radovi na saobraćajnici za naselje Priječani trenutno se izvode planiranom dinamikom. Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, u ovom periodu izvode se oni radovi na čiji kvalitet ne mogu da utiču niske temperature.

– Od septembra, kada su započeli, izvedeno je 70 odsto radova na izradi donjeg stroja puta (široki otkop i izrada nasipa). Takođe je urađeno 600 metara oborinske kanalizacije, te izgrađen i jedan dio potpornih konstrukcija. Trenutno radimo na širokim iskopima – pojasnili su iz resornog odjeljenja, te naglasili da će u narednom periodu, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, početi sa izvođenjem radova na postavljanju javne rasvjete, te završetak preostalih radova na širokim otkopima.

Na proljeće, sa povoljnijim vremenskim uslovima, započeće radovi na izradi tampona, postavljanju ivičnjaka, drenaža, te izrada asfaltne kolovozne konstrukcije.

U Odjeljenju navode da je izgradnja dionice puta prema Priječanima – najveći pojedinačni projekat u oblasti saobraćajne infrastrukture na području grada u ovoj godini, čija vrijednost iznosi više od 750.000 KM.

Poboljšanje postojeće saobraćajne mreže jedan je od prioriteta i strateških ciljeva, koji su definisani dokumentom “Strategija razvoja lokalnih puteva i ulica u naselju Grada Banja Luka”. Tako će put u Priječanima biti proširen na šest i po metara, izgrađen trotoar, kanalizacija i nova javna rasvjeta – rekli su u nadležnom Odjeljenju.

Radove izvodi preduzeće “MG mind”. Rok za njihov završetak je mart 2018. godine, a od vremenskih prilika zavisiće dinamika radova.

Iz resornog Odjeljenja mole stanovništvo i vozače za razumijevanje i strpljenje, zbog otežanog odvijanja saobraćaja u zoni izvođenja radova.