Politika 15.11.2020.

IZLAZNOST: Na lokalnim izborima u Republici Srpskoj do 11 časova glasalo 18,07 odsto građana

ČITANJE: 1 minuta

Izlaznost na lokalnim izborima do 11 časova na području Republike Srpske je 18,07 odsto, saopštio je na konferenciji za novinare CIK BiH. Pravo glasa u opštinama i gradovima u Republici Srpskoj ima 1.235.482 birača.

Na nivou Federacije BiH izlaznost je 13,56 odsto, do je na nivou BiH 14,88 odsto.

Prema informacijama sa kojima raspolaže CIK BiH nekoliko biračkih mjesta nije otvoreno iz tehničkih problema i ta biračka mjesta će produžiti svoj rad za period kašnjenja.

Iz CIK BiH podsjećaju da je po jedno biračko mjesto formirano u Ambasadi BiH u Beču, Počasnom konzulatu BiH u Gracu, Generalnom konzulatu BiH u Štutgartu, Generalnom konzulatu BiH u Minhenu, Ambasadi BiH u Oslu, Ambasadi BiH u Beogradu i Generalnom konzulatu BiH u Čikagu, prenosi RTRS.

Ukupno je u Republici Srpskoj i FBiH formirano 5.759 biračkih mjesta uključujući i 388 mobilnih timova (to su redovni mobilni timovi, ne oni posebni Kovid-19 mobilni timovi, o ćemu će Centralna izborna komisija BiH imati informaciju nakon izbora), saopšteno je iz CIK BiH.

Prvi put se izbori održavaju u uslovima epidemije Kovid-19.

Poštivanje propisanih epidemioloških mjera ne smije biti smetnja za zakonito odvijanje izbornog procesa, napominju iz CIK BiH.

(A.M/Banjaluka.net)