Vijesti 16.07.2016.

Izlila se voda na ulazu u Čelinac

ČITANJE: 4 minute

Zbog kiše saobraćaj se jutros u većem dijelu RS odvija usporeno, po mokrim i klizavim kolovozima, a tokom noći došlo je do izlivanja vode na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac na ulazu u Čelinac iz pravca Banjaluke i kod izvora Zmajevac.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz i neophodna je maksimalno oprezna vožnja prilagođena trenutnom stanju i uslovima na putu.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka–Doboj, petlja “Mahovljani” zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”. U zoni izvođenja radova na magistralnom putu Klašnice jedan -Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na sat.

Počeli su radovi na sanaciji klizišta “Cerova kosa dva” i “Cerova kosa tri” na magistralnom putu Kozarska Dubica-Prijedor, pa će se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvijati naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestvo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka (Rebrovac/-Čelinac), zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara. Zbog izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na magistralom putu Čelinac-Kotor Varoš radi izvođenja radova na projektu rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže, izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama Kotor Varoš-Obodnik i Kotor Varoš-Mitrovići.

U mjestu Johovac, zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put, saobraćaj se reguliše privremenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova izvodiće se na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani u mjestu Kragljivode, Doboj-Petrovo u mjestu Sočkovac, u mjestu Kladari Donji, opština Brod, dionica Brodsko Polje u mjestu Brusnica, Kotor Varoš-Obodnik u mjestu Rujevica.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-Čelić zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici regionalnog puta Bukovica-Obodnik izvode se radovi na polaganju optičkog kabla i potrebno je poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja radova na odvodu padavinskih voda izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice.

Zbog sanacije staničnih zgrada na dionici Razboj-Rudanka u mjestu Gornja Ostružnja saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići zbog rekonstrukcije i modernizacije puta se saobraćaj odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tona i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika “Drinatransa” iz Zvornika, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac i na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimenata ovim putem.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova na prelazu Orašje-Županja na području Hrvatske moguće je sporije saobraćanje.

(SRNA)