Magazin 01.04.2016.

Izložba Dejmijena Hersta zabilježila rekordnu posjećenost

ČITANJE: 1 minuta
izlozba
Nakon rekordne posjećenosti publike zvaničnom otvaranju izložbe Dejmijena Hersta „Nova Religija“, koja je otvorena 17. marta, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske zabilježio je više od 6.000 posjeta.

Kako je saopšteno u Muzeju savremene umjetnosti, ovo je podatak koji izložbu „Nova Religija“ izdvaja u jedan od najinteresantnijih i najposjećenijih projekata u istoriji ove institucije.

Pored domaće publike, izložbu su posjetili i brojni visoki zvaničnici: ambasador Lars – Gunar Vigemark, šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini sa delegacijom , ambasador Austrije u BiH Martin Pamer i predstavnici austrijske ambasade, Ruska delegacija sa univerziteta Lomonosov u Moskvi, Francuska delegacija i predstavnici Cambridge University Press-a.

Među posjetiocima su se našlo i nekoliko organizovanih grupnih posjeta profesora i studenata sa Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju i Širokom Brijegu, profesora i studenata sa Akademije likovne umjetnosti i Filozofskog fakulteta u Sarajevu, brojne srednje škole iz Republike Srpske, umjetnici i kulturni radnici iz Tuzle u organizaciji Produkcija Artz iz Tuzle i British Council Bosnia and Herzegovina.

U narednim danima, kažu u Muzeju, očekuje se i posjeta ambasadorke Kraljevine Norveške u BiH, profesora i studenata Akademije likovnih umjetnosti iz Beograda, organizovanih grupnih posjeta iz Sarajeva, Tuzle, Bihaća, kao i članova Srpskog narodnog vijeća iz Zagreba.

Izložba Dejmijena Hersta “Nova Religija” u Muzeju savremene umjetnosti RS otvorena je do 27. maja, a ulaz na izložbu je besplatan.

 

(RTRS)