Magazin 12.02.2019.

Izložba fotografija ”Priroda u Kadru” u Muzičkom paviljonu Staklenac

ČITANJE: 1 minuta

’’Zdravo Da Ste’’ Omladinski Centar organizuje izložbu fotografija pod nazivom ’’Priroda u Kadru’’ (’’Nature in Frame’’) u srijedu, 20. februara u Muzičkom paviljonu Staklenac u 18 časova.

’’Nature in Frame’’ je međunarodni projekat kulturne razmjene koji je održan u Berlinu u oktobru 2018. godine a koji je okupio mlade iz sedam zemalja. Na projektu je učestvovalo i šest učesnika iz Banjaluke i Čelinca koji su činili tim iz BiH.

Cilj projekta, pored kulturne razmjene, je bio unaprijeđenje fotografskih vještina učesnika koji su svojim fotografijama prikazivali prirodu i životnu sredinu kako Berlina tako i zemalja odakle dolaze.

Učesnici projekta su bili podijeljeni u pet grupa koje su razmatrale pet različitih tema a to su: Krajolici, Voda, Transport, Hrana i poljoprivreda i Zagađenje. Svakom grupom je rukovodio po jedan fotograf koji je davao smjernice, stručne savjete te organizovao fotografske radionice a jedan od njih je i Vladimir Tadić iz Čelinca koji je vodio radionicu na temu krajolika.

Projekat je implementiran od strane ORA mreže u okviru Erasmus + programa.

Izložbu ćete moći pogledati do 27.2.2019.