IZLOŽBA U ATRIJUMU: Banja Luka na poštanskim razglednicama

U okviru projekta „Kultura u prolazu“, danas je u atrijumu Gradske uprave otvorena izložba fotografija „Poštanske razglednice Banje Luke“ autora Slobodana Rašića Bobare.

Kako je istakao autor, razglednice je sakupljao godinama, a s obzirom na to da je fotograf oduvijek se zanimao za stare fotografije.

Razglednice koje je sakupio većinom su nastale i slate poslije Drugog svjetskog rata, dok ima i onih koje su nastale i ranije. Najstarija među njima je iz 1929. godine.

Izložbu u atrijumu čini oko 40 razglednica sa motivima Banje Luke kroz vrijeme, koji je prema riječima autora – njemu posebno interesantan, jer se Banja Luka mijenja i dobija novi oblik, te rado poredi današnji moderan grad sa gradom sa razglednica.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić kazao je da je Grad projekat „Kultura u prolazu“ započeo prošle i nastavio ove godine, a u cilju da u ljetnjem periodu oplemeni prostor u prizemlju zgrade Gradske uprave.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-S jedne strane, dajemo mogućnost umjetnicima mjesto da predstave svoje radove, a s druge strane nudimo našim sugrađanima koji dolaze da obave neku uslugu u administraciji, sadržaj iz kulture – kazao je Stanić, dodajući da vjeruje da će ova izložba izazvati interesovanje posebno jer se razglednice, u današnjem vremenu modernih tehnologija, sve manje koriste.

Izložba u atrijumu će biti otvorena do 28. avgusta.

PREPRODAVAO DROGU Optuženom ni traga ni glasa

Ognjen Ćutković, koji je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog šverca drogom, već drugi put se nije pojavio na ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci. Postoji bojazan da je pobjegao iz BiH, zbog čega bi za njim mogla biti raspisana i potjernica. Sudija Snježana Kudrić istakla je da će Ćutkoviću biti

Servisne informacije za 16. septembar

Servisne informacije za ponedjeljak, 16. septembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježeno je šest krivičnih djela. Javni red i mir narušen je četiri puta, dok je prekršaja bilo 16. Desilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Prevrnuo se automobil u banjalučkom naselju Zalužani

U banjalučkom naselju Zalužani došlo je do saobraćajne nezgode kada se prevrnuo automobil zbog čega je saobraćaj malo usporen na ovom dijelu puta, saznaju “Nezavisne” Kako saznajemo, na sreću, u ovom udesu nema povrijeđenih osoba. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da je došlo do nezgode, ali nisu mogli da daju više detalja. “Dobili

Smjena generacija na banjalučkoj stranačkoj sceni

Ne tako davno, uoči lokalnih izbora 2016, Igor Radojičić bio je gotovo jedini relevantni političar na gradskom nivou, među kandidatima za vodeće funkcije, kojeg je većina glasača u Banjaluci percipirala kao, još uvijek, relativno mladog. Danas, godinu dana prije narednog odmjeravanja snaga, situacija je prilično izmjenjena, pa aktuelni gradonačelnik, u poređenju sa ostalim kolegama koji