Biznis 02.04.2018.

IZMJENA DJELA REGULACIONOG PLANA Na parkingu ispred “Lesnine” grade hotel?

ČITANJE: 2 minute

Izmjenom djela Regulacionog plana “Malta jedan”, koji su odbornici Skupštine grada usvojili na posljednjem zasjedanju, a koji se odnosi na područje koje se nalazi na uglu Bulevara srpske vojske i ulice Braće Pišteljića predviđeno je da u se ovom dijelu grada u budućnosti gradi poslovni objekat. 

Na površini, poznatoj kao parking preko puta “Lesnine” će najvjerovatnije biti moguća gradnja većeg poslovnog objekta koji bi čak mogao da ima funkciju hotela.

Inicijativu za izmjenu ovog RP-a pokrenulo je preduzeće “Tržnica”, a načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević rekao je da je tražena mogućnost za gradnju većeg poslovnog objekta nego što je predviđeno trenutnim planskim rješenjem.

“Osim toga, trebalo bi da bude planirana izgradnja dodatne pristupne saobraćajnice prema toj parceli sa Bulevara srpske vojske”, potvrdio je Stanarević i dodao da su za tu dodatnu pristupnu saobraćajnicu predlagači izmjene dobili saglasnost JP “Putevi RS”.

U obrazloženju odluke koju su prihvatili odbornici navedeno je da se ta lokacija trenutno koristi kao parking te da je tu, prema ranijem planskom aktu, planirana izgradnja poslovnog objekta sa prizemljem i četiri sprata, sa pristupom parceli iz ulice Braće Pišteljića.

Objašnjeno je da je predlagač izmjene tražio povećanje horizontalnih i vertikalnih gabarita poslovnog objekta, koji bi u jednom dijelu imao i do šest spratova, te da bi on trebalo da bude namijenjen za hotel.

“U izmjenu je uključeno i drugačije saobraćajno rješenje koje se odnosi na pristup toj parceli. Njome bi bilo omogućeno da pored prilaza iz ulice Braće Pišteljića bude moguć prilaz i sa Bulevara srpske vojske”, navedeno je u ovom dokumentu.

Generalni direktor “Tržnice” Nemanja Bilanović rekao je da su izmjenama željeli da omoguće bolji pristup toj lokaciji sa glavne saobraćajnice.

“Pored toga, ranijim planskim dokumentom tu je bila predviđena gradnja vrlo malog poslovnog objekta i mi smo tražili da nam se omogući gradnja većeg”, kazao je Bilanović.

Dodao je da bi taj objekat trebalo da bude poslovni, ali da je prerano da se govori o tome koju bi tačno namjenu imao.

“Postoji interes da tu bude napravljena određena poslovna zgrada, a moguće je da to bude i hotel”, rekao je Bilanović.

Realizacija

Nemanja Bilanović nije mogao da precizira kada bi mogla početi gradnja na toj lokaciji.

“Ovo je samo naša želja da putem planskih dokumenata stvorimo preduslove za realizaciju jednog takvog projekta, a kasnije ćemo vidjeti kada bi mogla početi realizacija”, kazao je Bilanović.

(Glas Srpske)