Vijesti 12.12.2015.

Izmjena projekta usporila radove u Ulici Veljka Mlađenovića

ČITANJE: 2 minute
radovi
Mještani Česme opet strahuju da radovi na modernizaciji Ulice Veljka Mlađenovića kod “Incela” neće biti završeni do najavljenog roka 25. decembra jer se, prema njihovim riječima, ništa nije radilo proteklih 15 dana, a dobili su odgovor od nadležnih da je došlo do izmjene u dijelu projekta.

Miladin Maličević, predsjednik Savjeta MZ Česma, u petak nam je rekao da se obratio gradskim vlastima s pitanjem zbog čega su obustavljeni radovi u ovoj ulici, te da su nadležni rekli da rade izmjene na projektu.

– Ljudi su ogorčeni što se 15 dana ništa ne radi, uzurpirali su ulicu i ostavili tako, a mi tim putem ne možemo prema gradu. Smatramo da radovi neće biti završeni u roku, ali bi stanovnici Česme bili zadovoljni i da se ta ulica stavi u funkciju i bez asfaltnog sloja, samo da možemo prolaziti autima jer smo ovako skoro odsječeni od grada – ističe Maličević.

Iz Gradske uprave su potvrdili da je u petak ujutru održan sastanak s izvođačem radova, preduzećem “Kozaraputevi”, projektantima i Jedinicom za implementaciju projekata u okviru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na kome su usaglašene sve izmjene koje se tiču projekta, a odnose se na nepredviđene situacije do kojih je došlo prilikom iskopavanja na jednoj od dionica trupa puta.

– Naredne sedmice treba da budu nastavljeni ostali radovi. Rok za završetak radova je 120 dana od početka radova i još nije podnesen zahtjev za eventualne promjene tog roka – istakli su iz Gradske uprave.

Milan R, mještanin Česme, kaže da prije nego što su počeli radovi na ulici nekako je i mogao doći kući, dok sada ima izbor ili da duplo više plati taksi ili da gazi blato do koljena.

– Ako su mislili obustavljati radove, nisu ni trebali početi s renoviranjem spomenute saobraćajnice prije zime – ističe Milan, dok neki mještani kažu da su čuli da je ulica prema projektu više izdignuta nego što treba, ali to zvanično nije potvrđeno.

(NN)