Vijesti 27.10.2015.

Odbornici spriječili gradnju pumpe poslanika Vojina Mitrovića

ČITANJE: 2 minute
vojin-mitrovic
Odbornici banjalučke gradske skupštine oborili su danas prijedlog gradskih vlasti za promjenu regulacionog plana u naselju Lazarevo, koji je predviđao gradnju benzinske pumpe i motela, u vlasništvu narodnog poslanika Vojina Mitrovića.

Odbornici na današnjoj sjednici gradske skupštine nisu prihvatili prijedlog izmjene regulacionog plana za Regionalni centar, koji je predviđao gradnju benzinske pumpe i motela.

Članovi kluba nezavisnih odbornika – koji inače podržavaju prijedloge vladajuće koalicije bili su uzdržani, što je, uz protivljenje opozicije, presudilo da bude oborena promjena ovog regulacionog plana.

Radi se o 5.000 kvadrata zemljišta na atraktivnoj lokaciji uz magistralni put Banjaluka – Gradiška.

Predstavnici opozicije svojevremeno su prozivali Mitrovića da je nakon posljednjih opštih izbora promjenio tabor i iz njihovih prešao u redove vladajuće koalicije upravo kako bi mogao da gradi na ovoj lokaciji.

Odobrena gradnja pumpe pored vrtića

Sa druge strane, prijedlog vlasti za izgradnju benzinske pumpe u naselju Obilićevo, u neposrednoj blizini vrtića “Bubamara”, dobio je gotovo jednoglasnu podršku odbornika, uprkos brojnim protestima mještana.

Niko od prisutnih odbornika nije dao svoje mišljenje o ovoj tematici, pa je tako izmjena regulacionog plana Obilićevo, a koja se odnosi na gradnju pumpe preduzeća Ideal kompani tik uz dječiji vrtić, u vlasništvu poznatog banjalučkog biznismena Nenada Luburića, usvojena većinom glasova.

Od 23 odbornika, njih 19 glasalo je za gradnju benzinske pumpe.

Kako se moglo vidjeti na današnjoj sjednici, to nije pretjerano uznemirilo ni direktoricu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Natašu Radulović, koja rukovodi sa gradskim vrtićima.

Ona je, naime, na sjednicu gradske skupštine došla tek nakon što je usvojen ovaj prijedlog i biznismen Luburić time dobio dozvolu da gradi pumpu uz vrtić.

(Banjaluka.net)